Kuva: Mari Thorin, Rhinoceros

Helsingin kaupungin lukioihin ja Stadin ammatti- ja aikuisopistoon noin 4 800 uutta opiskelijaa

Helsingin kaupungin ylläpitämissä lukioissa, Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja niiden verkko-sivuilla julkaistaan tänään oppilaitoksiin valittujen uusien opiskelijoiden nimet. Kevään yhteishaussa kaupungin 14 lukiosta opiskelupaikan sai yhteensä 2 680 ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta 2 126 opiskelijaa. Vapaita opiskelupaikkoja löytyy vielä Stadin ammatti- ja aikuisopistosta.

Kaupungin lukiot ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto julkaisevat yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoidensa nimet verkkosivuillaan sitä mukaa, kun tiedot saadaan Opintopolku-järjestelmästä. Listoilla näkyvät vain ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Hakijoille lähetetään kotiin hyväksymiskirje, jossa on tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa on yhteensä 5 577 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille oli 5 679 ensisijaista hakijaa. Kaikki eivät päässeet ensisijaisesti haluamaansa opiskelupaikkaan, mutta moni pääsee kuitenkin 2.–5. sijalle asettamaansa opiskelupaikkaan.

Kaupungin lukioihin keskiarvorajat 7,42 ja 7,75

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 2 680 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 3 347. Suomenkielisiin lukioihin hakijoita oli 2 866 ja ruotsinkielisiin 481.

− Lukiomme ovat edelleen suosittuja. Kaikissa kaupungin lukioissa on joko valtakunnallinen erityistehtävä tai painotus. Erityistehtävän saaneisiin lukioihin haetaan paljon myös muualta kuin Uudeltamaalta, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman.

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,42 (7,33 vuonna 2018). Ruotsinkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,75 (7,25 vuonna 2018). Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, koska hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö gymnasium ja Vuosaaren lukio.

Kaupungin lukioiden verkkosivut

Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelupaikat täyttyivät suurelta osin

Stadin ammatti- ja aikuisopistosta opiskelupaikan sai 2 126 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 2 332.

Hammastekniikka, lääkeala, sosiaali- ja terveysala, matkailuala sekä elintarvikeala olivat edelleen suosituimpia hakukohteita. Myös turvallisuusala ja hius- ja kauneudenhoitoala kiinnostivat jälleen hakijoita.

Yhteishaussa ensimmäisen kerran hakukohteena olleille puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinnon kotityöpalvelujen (kodinhuoltaja) ja toimitilahuollon (toimitilahuoltaja) osaamisaloille oli myös paljon hakijoita.

Jatkuvan haun kautta vapaille opiskelupaikoille

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon. Kesän aikana jatkuvan haun ohjauspäivät järjestetään 18.−19.6., 25.−26.6. ja 30.−31.7. Hakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu osallistumalla Hattulantien toimipaikassa järjestettävään ohjaus- ja hakupäivään. Kesä- ja heinäkuussa haetaan ensisijaisesti elokuussa alkaviin koulutuksiin, joissa vielä on vapaita aloituspaikkoja.

Lisätietoa jatkuvasta hausta Stadin ammatti- ja aikuisopiston verkkosivuilta, Facebook-sivuilta ja hakutoimistosta.         

Haku valmistaviin koulutuksiin meneillään

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea ammatillisiin ja lukio-opintoihin valmistaviin koulutuksiin. Niiden hakuaika päättyy 23. heinäkuuta klo 15.00. Koulutukset alkavat elokuussa. Helsingissä voi hakea ammatilliseen koulukseen valmentavaan koulutukseen (Valma), maahanmuuttajien lukioon valmistavaan koulutukseen (Luva) sekä perusopetuksen lisäopetukseen (kymppiluokka).

Kaikkiin valmistaviin koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Nuorten työpajoille, Helsingin aikuislukioon, oppisopimuskoulutukseen ja Stadin ammatti- aikuisopiston avoimiin opintoihin on jatkuva haku. Nuoret saavat apua ja neuvoja oman koulunsa opinto-ohjaajalta, Stadin ammatti- ja aikuisopiston hakutoimistosta ja Ohjaamosta.

Helsingin kaupungin lukioiden keskiarvo- ja pisterajat, yhteishaku kevät 2019

JAA