Jokainen hakuehdot täyttävä nuori pääsee lisäopetukseen

Jokainen hakuehdot täyttävä helsinkiläisnuori saa kaupungin tarjoaman opiskelupaikan lisäopetuksessa eli kymppiluokalla. Vuoden 2020 haussa Helsingin kaupungin tarjoamaan lisäopetukseen haki 385 nuorta, joista suurin osa täyttää hakuehdot. Ehtona on, että hakija on helsinkiläinen ja on saanut peruskoulun päättötodistuksen vuonna 2020 tai 2019.

Tervetuloa-kirje kaikille lisäopetukseen valituille

Tieto lisäopetukseen hyväksytyille lähetetään Opintopolku-palvelusta perjantaina 31. heinäkuuta. Kaikki valitut saavat myös Tervetuloa-kirjeen, jossa kerrotaan muun muassa opintojen aloitushaastattelusta. Haastattelussa, joka toteutetaan tänä vuonna puhelimitse, nuori ja lisäopetuksen opinto-ohjaaja tai opettaja keskustelevat nuoren opintoihin liittyvistä tavoitteista ja toiveista.

Tuleva lisäopetuksen koulu selviää aloitushaastattelun perusteella. On tärkeää, että Opintopolussa on hakijan ajantasaiset yhteystiedot, jotta hänet tavoitetaan.

Hakijan on ilmoitettava 14.8.2020 mennessä, ottaako hän paikan vastaan.

Opetusta useassa paikassa

Helsingin kaupunki järjestää lisäopetusta seuraavissa paikoissa:

  • Pasilan peruskoulu, Savonkatu 2
  • Itäkeskuksen peruskoulu, Jäätanssipolku 1
  • Myllypuron peruskoulu, Yläkivenrinne 4
  • Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Hattulantie 2 ja Sturenkatu 18─22
  • Åshöjdens grundskola, Sturegatan 6 (ruotsinkielinen ryhmä)

Opiskelupaikan osoittamisessa huomioidaan nuoren kotiosoite ja kulkuyhteydet kouluun. Opiskelupaikka ei voi olla se peruskoulu, josta nuori on saanut päättötodistuksen.