Helsinki Education Week jatkuu 9.11. asti

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week käynnistyi maanantaina. Viikon aikana on yli 100 maksutonta oppimisen tapahtumaa ympäri kaupungin. Iso osa ohjelmasta järjestetään yhteistyössä kansainvälisten oppimisen kehittäjien kanssa.

Kansainväliset oppimisen kehittäjät tuovat ideansa Helsinkiin

Helsinki Education Weekille on tulossa monta kansainvälistä oppimisen kehittäjää. Helsingin kaupunki toteuttaa kansainväliset vierailut yhteistyössä tapahtumaviikon pääyhteistyökumppanin HundrEDin kanssa. Suomessa perustettu HundrED on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kokoaa yhteen maailman parhaita opetusalan innovaatioita.

HundrEDin creative director Saku Tuominen kertoo, että globaalissa maailmassa on vaikea löytää aluetta, mikä on yhtä paikallista kuin opetus on.

– Emme tiedä, mitä muiden maiden luokkahuoneissa tapahtuu. Riippumatta opetusjärjestelmästä eri puolilla maailmaa tehdään hienoja asioita. Meillekään ei tee pahaa katsoa, mitä alan huiput eri maissa tekevät, Tuominen sanoo.

Tasa-arvoisuus Suomen vahvuus

Suomalaisilla on lukuisia koulutusvientihankkeita, mutta tämä ei estä ottamasta selvää, voisimmeko innostua myös muiden oppimisen ideoista. Tuomisen mielestä Helsinki Education Weekin aikana meillä on hieno mahdollisuus päästä kehittämään dialogia Helsingin ja maailman välillä.

Maailmalla suomalaista koulutusjärjestelmään arvostetaan Tuomisen mielestä enemmän kuin me itse ehkä ymmärrämmekään. Kun kansainväliset vierailijat sitten käyvät suomalaisissa kouluissa, he usein hämmästelevät, miten ”yllättävän tavallisia” ne ovat.

– Suomalaisen koulujärjestelmän vahvuus on tasa-arvoisuus. Maailmalta löytyy paljon suomalaisten koulujen tasolla olevia oppilaitoksia, mutta meillä jokainen koulu on hyvä, mikä on upea asia.

Maailman uteliain kaupunki

Tuominen toivoo, että Helsinki Education Weekin tapahtumiin tulee mukaan alan ammattilaisten sekä koululaisten lisäksi nuorten vanhempia sekä yritysten edustajia. Viikko tarjoaa ajateltavaa ja uusia näkökulmia.

– On hienoa, jos Helsinki ja sen asukkaat voivat olla koulutuksen suhteen yksi maailman uteliaimmista kaupungeista.

Näihin pääset vielä mukaan:

Vesalan peruskoulun kasvihuone on avoinna kaupunkilaisille ma-pe 5.-9.11. klo 9-15 (Vesalan peruskoulu, Sakara 5)
Kasvihuoneessa voi tutustua pieneläinten kuten gerbiilien, kanien, käärmeiden ja kilpikonnien hoitoon. Samalla voi nauttia trooppisesta puutarhasta rauhasta keskellä liki 1000 oppilaan koulua. Voit saapua paikalle koska tahansa klo 9-15 välillä. Ilmoittautumista ei vaadita. Lue lisää

REDI for Learning - Stadin ammattiopisto pelaamalla tutuksi ti 6.11. klo 9-11 (Kauppakeskus REDI, 1 krs)
Poikkea kauppakeskus REDIn PopUpCollegeen tutustumaan Stadin ammattiopistoon Seppo-peliä pelaamalla. PopUpCollegessa opiskellaan yrittäjämäisesti monipuolisissa ympäristöissä. Voit tulla paikalle koska tahansa klo 9-11 välillä. Ilmoittautumista ei vaadita. Lue lisää

Vietä aamupäivä avoimissa oppimisympäristöissä ja koe pulpetiton koulu ke 7.11. klo 9-11 (Kalasataman peruskoulu, Polariksenkatu 1)
Päivän aikana pääsee tutustumaan pulpetittomaan kouluun, yleisopetuksen ja eritysiopetuksen oppilaiden yhteiseen opetukseen sekä digitalisaation vaikutuksiin opetuksessa. Voit saapua paikalle koska tahansa klo 9-11 välillä. Ilmoittautumista ei vaadita, kyselyt kati.pennanen@hel.fi. Lue lisää

Arabian Makerspace Open Day to 8.11. klo 9-13 (Arabian peruskoulu, Toukolankatu 21)
Arabian peruskoulu avaa ovensa koulun tiloissa toimivaan makerspaceen. Tule tutustumaan oppilasprojekteihin, seuraamaan työpajoja ja kokemaan makerspace-välitunnit. Voit saapua paikalle koska tahansa klo 9-11 välillä. Ilmoittautumista ei vaadita.

Lue lisää

Helsinki Education Week ohjelma

JAA