Helsinkiin 1600 uutta päiväkotipaikkaa vuoden 2019 aikana

Helsingin väestömäärä kasvaa ja sen myötä päivähoitopaikkojen tarve lisääntyy. Helsingissä odotetaan varhaiskasvatusikäisen väestömäärän kasvavan tänä vuonna noin 340  lapsella, mutta hoitopaikkoja on suunnitteilla huomattavasti enemmän. Vuonna 2019 Helsinkiin on valmistumassa noin 1600 uutta päivähoitopaikkaa.

Helsingin strategian mukaisesti halutaan varhaiskasvatuksen osallistumisastetta nostaa. Helsinki haluaa vahvistaa peruspalveluja ja ennaltaehkäistä eriarvoistumista. Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus 4 tuntia päivässä ja kotihoidon tuen kuntalisän poisto yli 2-vuotiailta lisännevät osaltaan paikkojen tarvetta.
 
Kevään 2019 aikana uusia päiväkotipaikkoja tulee Vallila-Hermannin alueelle, Käpylään ja Kallioon. Käpylän kohdalla tutkitaan mahdollisuutta tarjota paikkoja myös Oulunkylän asukkaille ja Kallio täydentää läntisen ja pohjoisen alueen tarpeita, kunnes alueille valmistuu uusia tiloja. Keväällä saadaan paikkoja myös Suutarilaan, Haagaan, Mellunkylään ja Myllypuroon sekä Vuosaareen. Yhteensä kevään aikana Helsinkiin saadaan noin 400 uutta päivähoitopaikkaa.

Syksyllä päiväkotitilanne helpottuu Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.  Myös Konalaan, Herttoniemeen, Tapulikaupunkiin, Pihlajistoon ja Pukinmäki-Malmin alueelle avautuu lisää paikkoja. Itä-Helsingissä paikkoja tulee myös syksyllä Vuosaareen, Itäkeskukseen ja Puotilaan.
Loppuvuodesta valmistuu uusia paikkoja Lauttasaareen, etelä- ja pohjois-Haagaan sekä Myllypuroon.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala vastaa varhaiskasvatuksen järjestämisestä ja kaupunkiympäristön toimiala vastaa tiloista.