Jätkäsaaren päiväkoti

Helsingissä opetusalan kansainvälinen huippukokous

Helsinkiin kokoontuu 14.-15.3. kansainvälinen opetusministereiden ja opettajien ammattiliittojen huippukokous ISTP (International summit on the Teaching Profession 2019). Vuosittainen kokous järjestään yhdeksättä kertaa ja ensimmäistä kertaa Suomessa.

Suomeen saapuu lähes 280 kansainvälistä vierasta 20 eri maasta. Päivien pääteemana on opettamisen ja oppimisen tulevaisuus. Myös varhaiskasvatus on ensimmäistä kertaa kokouksen aiheena.

Kokouksen ennakko-ohjelmaan kuuluu myös vierailuja helsinkiläiskouluilla. Ministeri Sanni Grahn-Laasonen ja useita ministereitä tutustui keskiviikkona 13.3. Jätkäsaaren päiväkotiin ja peruskouluun.

"On hienoa, että varhaiskasvatus on mukana kokouksen virallisena aiheena ensimmäistä kertaa", sanoi ministeri Grahn-Laasonen.

”Vieraat olivat kiinnostuneita Jätkäsaaren mallista mm. siitä näkökulmasta, että päiväkoti ja koulu toimivat samassa rakennuksessa. Näin lapsille muodostuu luonteva jatkumo ja opinpolku varhaiskasvatuksesta kouluun”, kertoo vieraita vastaanottanut apulaiskaupunginjohtaja Pia Pakarinen.

Keskiviikkona 150 vierailijaa tutustuu seitsemässä eri koulussa koululaisten arkeen.

#ISTP2019

Lisää aiheesta

Opetus-ja kulttuuriministeriön uutinen