Tanssipareja tanssin pyörteissä.

Noin 830 opiskelijaa Helsingin Jäähallin Vanhojen tansseissa

Noin 830 lukion toisen vuoden opiskelijaa Helsingistä tanssii Vanhojenpäivänä perjantaina 14. helmikuuta klo 14.00 vanhoja tansseja Helsingin Jäähallissa (Nordenskiöldinkatu 11–13). Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy.

Vanhojenpäivän tansseissa esiintyvät seuraavat helsinkiläiskoulut:
Elias-koulu, Englantilainen koulu, Helsingin Eurooppalainen koulu, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin Saksalainen koulu, Kulosaaren yhteiskoulu, Mäkelänrinteen lukio, Sibelius-lukio, Stadin ammatti- ja aikuisopisto (kaksoistutkinnon opiskelijat) ja Suomalais-venäläinen koulu.

Median edustajilla on mahdollisuus kuvata tansseja ja haastatella opiskelijoita myös kenraaliharjoituksissa Jäähallissa perjantaina 14.2. klo 13.00−13.30. Kenraaliharjoituksissa tanssitaan vain kappaleiden alut, ei kokonaisia tansseja.

Tilaisuuden avaa klo 14.00 Helsingin kaupungin lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen. Vanhojen tanssit juontaa Stadin ammatti- ja aikuisopisto kaksoistutkinnon opiskelijat ja säestyksestä vastaa Helsingin poliisisoittokunta kapellimestari Heikki Elon johdolla.

Vanhojen tanssien harjoittelu ja esittäminen on tärkeä osa lukioiden kulttuuri- ja tapakasvatusta. Helsingin Jäähallissa Vanhojenpäivän tanssit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Tanssien järjestelyistä on viime vuosina vastannut Mäkelänrinteen lukio. Vanhojenpäivän tansseja on tanssittu Helsingin lukioissa jo vuosikymmenien ajan.

Kuva: Mari Thorin, Rhinoceros

JAA