Maailman vaikuttavin paikka oppia – Helsingin kasvatus ja koulutus kattavasti Educa-messuilla

Tervetuloa tapaamaan helsinkiläisiä oppijoita ja opetustyön asiantuntijoita Educa-messuille 25.−26.1. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan osastolla 6m50 pääset tutustumaan mm. siihen, miten digitaalisuus ja ilmiöoppiminen toteutuvat käytännössä.

Helsingin osastolla asiantuntijat, oppilaat ja opettajat esittelevät oppimista ja pedagogisia ratkaisuja varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisen asteen koulutuksessa. Oppilaiden avustamana voit tutustua muun muassa 3D-kynäilyyn ja digiportfolio-oppimiseen. Heiltä opit myös, mitä tarkoittaa värkkäily ja Makerspace.

Rekrytoinnin ja henkilöstöasioiden asiantuntijat ovat kertomassa molempina messupäivinä Helsingin avoimista työpaikoista varhaiskasvatuksesta vapaaseen sivistystyöhön sekä siitä, miten henkilöstöä tuetaan oman osaamisen kehittämisessä.
 

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen osastolla 6m50 tapahtuu:
 
Perjantaina 25.1.
 
Aamupäivällä Puistopolun koulun 5.-luokkalaiset esittelevät messuvieraille 3D-kynäilyä ja robotiikkaa. Samaan aikaan voit seurata Drumsö lågstadieskolan 2.-luokkalaisten oppimisprosessia digitaalisten portfolioiden parissa.

Iltapäivällä Arabian peruskoulun oppilaat rakentavat ohjelmoitavia flippereitä. Lisäksi messuosastolla voi pelata Pakilan ala-asteen koulun ja Karviaistien koulun oppilaiden tekemää mobiilipeliä.
 
Lauantaina 26.1.
 
Lauantaina osastolla esitellään Stadin ammatti- ja aikuisopiston yrittäjyysopintoja ja kansainvälistä toimintaa. Osastolla on opiskelijoiden Nuori yrittäjyys -yrityksiä mm. tekemässä pikakampauksia messuvieraille (viiden euron materiaalikustannusten hinnalla). Mukana on myös digi- ja ilmiöoppimisen asiantuntijoita.


Ennakkotunnelmiin pääset tutustumalla videoomme. Tavataan Educa-messuilla!


Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on Suomen suurin ja monipuolisin varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen sekä vapaan sivistystyön opetuksen järjestäjä. Palvelemme vuosittain 140 000 helsinkiläistä yli 700 toimipaikassa 13 000 työntekijän osaamisella. Mahdollistamme elinikäisen oppimisen kaikille kaupunkilaisille.


JAA