Helsingissä otetaan käyttöön uusi 1000 euron kertaluonteinen kannustuspalkkio uusille lastentarhanopettajille.

Helsingille uusi kannustuspalkkio vauhdittamaan lastentarhanopettajien rekrytointia

Vuosia jatkunut työvoimavaje suomen- ja ruotsinkielisistä lastentarhanopettajista jatkuu Helsingissä. Uusien lastentarhanopettajien rekrytoinnissa kokeillaan uusia keinoja. Helsingissä otetaan käyttöön uusi 1000 euron kertaluonteinen kannustuspalkkio uusille lastentarhanopettajille.

Helsingin kaupungilla toimii tällä hetkellä noin 1400 vakinaista lastentarhanopettajaa. Vakinaisia lastentarhanopettajia ja erityislastentarhanopettajia etsitään noin 260 tehtävään. Lastentarhanopettajien palkkataso on Helsingissä sama kuin muissa pääkaupunkiseudun kunnissa ja Suomessa keskimäärin.

Helsingin kasvatus ja koulutus maksaa 1000 euron kertaluonteisen kannustuspalkkion aloittavalle lastentarhanopettajalle 6 kuukauden koeajan jälkeen. Helsingin lastentarhanopettajien palkitsemisjärjestelmässä on käytössä myös kaikki muut Helsingin kaupungin palkitsemisjärjestelmään liittyvät palkkauksen ja palkitsemisen muodot. Lisäksi Helsingillä on käytössä tulospalkkiojärjestelmä työntekijöille ja kaupunki tarjoaa työntekijöille henkilöstöetuja, kuten työsuhdeasuntoja.

Helsingin lastentarhanopettajien haku on käynnissä 23.4.2018 klo 16.00 asti. Työpaikkoja voi hakea osoitteessa helsinkirekry.fi


JAA