Harrastaminen lisää hyvinvointia - työväenopistojen kevät on alkanut

Opistotalon ovi Kalliossa käy tiuhaan tahtiin – työväenopistojen kevätlukukausi on käynnistynyt. Uuden ja vanhan harrastajat hakevat luokkahuoneitaan. Ilmassa on innostusta.

Helsingin työväenopiston ja Helsingfors arbiksen kursseille osallistuu vuosittain noin 45 000 kaupunkilaista. Opistoissa harrastetaan ja vietetään aikaa. Arbiksesta on muotoutunut ruotsinkielisen väestön olohuone keskelle kaupunkia.

Itä-Suomen yliopistossa aikuiskasvatustieteen professori Jyri Mannisen tekemän tutkimuksen mukaan kansalaisopistoissa opiskelu lisää sosiaalista ja yhteiskunnallista osallistumista sekä suvaitsevaisuutta. Opistot ovat myös tärkeitä sosiaalisen verkoston luomisessa.

Kainuusta Helsinkiin tammikuussa 2016 paluumuuttanut Mervi Tervo löysi itselleen kokonaan uuden ystävä- ja tuttavapiirin Helsingin työväenopistosta. ”Kirjoittajapiiristä sain erittäin hyvän ystävän.”

Mannisen tutkimus osoittaa, että opiskelu lisää niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointia.

Arbiksella harrastava Elin Grundström kertoo saaneensa energiaa liikunnasta. ”Jooga on lisännyt itsetuntemustani. Onnistuminen on tuonut mielihyvää”, iloitsee ensimmäistä vuotta joogaava Grundström.

Kursseille mahtuu hyvin vielä mukaan. Kurssit ja ilmoittautuminen osoitteessa ilmonet.fi.


Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää


JAA