Kuva: Jefunne Gimpel

Hae mukaan syksyn 2021 avoimen varhaiskasvatuksen kerhoihin - hakuaikaa syksyllä alkaviin kerhoihin on jatkettu 11.5.2021 asti

Ajankohtaista: avoimen varhaiskasvatuksen kerhot ovat olleet tauolla huhtikuussa. Kerhot toimivat taas normaalisti toukokuussa 3.5.2021 alkaen.

Syksyn 2021 avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan hakeminen

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa järjestetään leikkipuistoissa ja päiväkodeissa eri puolilla Helsinkiä.

Kerhot on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Toiminta on maksutonta. Kerhotoimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella olevat lapset. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan.

Kerhot toimivat 2,5 - 3 tuntia päivässä 1- 4 päivänä viikossa. Toiminta on Helsingin varhaiskasvatussuunnitelman mukaista avointa varhaiskasvatusta. Jokaisella kerholla on oma viikko-ohjelma. Kerhoa ohjaa leikkipuiston tai päiväkodin työntekijä. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhossa lapsi pääsee leikkimään, liikkumaan, taiteilemaan ja tutkimaan yhdessä toisten lasten kanssa. Kerhoissa mahdollistetaan myönteiset oppimiskokemukset ja lapsi saa harjoitella vuorovaikutustaitojaan. Kerhojen suunnitelmallista, ohjattua toimintaa ja leikkejä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan ja yhdessä lasten kanssa. Kerhopäivään sisältyy olennaisesti myös ulkoleikit. Kerhossa syödään kotoa tuodut eväät. Perheille viestitään kerhon toiminnasta säännöllisesti.

Lapsia kerhoissa on 7-13. Lasten ikä otetaan huomioon ryhmää muodostettaessa. Kerho perustetaan, kun hakijoita on riittävästi kerhoa kohden.

Kerhojen toimintakausi elokuussa alkaa viikolla 35 ja päättyy toukokuussa viikolla 22. Toimintaa ei ole koulujen loma-aikoina.

Syksyllä 2021 alkaviin kerhoihin haetaan 11.5.2021 mennessä. Kerhoihin voi hakea myös pitkin vuotta ja lapsia otetaan kerhoon toimintakauden aikana, mikäli ryhmässä on tilaa.

Lisätietoja kerhojen toiminnasta ja kerhoon hakemisesta.

Kerhoon haetaan sähköisellä hakemuksella.

Tarvittaessa voit jättää hakemuksen paperisena. Hakemuksen löydät tältä sivulta. Täytetty hakemus postitetaan tai jätetään ensisijaisesti haettavaan kerhopaikkaan tai mihin tahansa kunnalliseen leikkipuistoon tai päiväkotiin.

Kerhot, joihin voi hakea, löytyvät täältä.

Syksyllä 2021 alkavat kerhot viestitään myös nettisivuilla toukokuun loppupuolella.

Lisätiedot: Hanna Linna, erityissuunnittelija, hanna.linna@hel.fi, p.09 310 41259.

Ansök om plats i den öppna småbarnspedagogikens klubbverksamhet som ordnas hösten 2021 – ansökan har förlängts till 11 maj

Apply for the autumn 2021 open early childhood education playgroup clubs - application period extended until 11 May

Записывайтесь на осень 2021 в «открытые детские сады» Запись в «открытые детские сады», занятия в которых начнутся осенью, продлена до 11.05.2021

Codso naadiyada deyrta 2021 ee barbaarin-horaadka furadan - Wakhtiga codsashada naadiyada billaabanaya deyrta wuxuu sii socodsanayaa illaa iyo 11.5.2021 (pdf)

تقدم بطلب نوادي التربية المبكرة المفتوحة لخريف عام  2021/5/11 - فترة تقديم الطلبات للنوادي التي تبدأ في الخريف تم تمديدها حتى تاريخ