Esiopetus edistää ja tukee lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä mahdollistaa joustavan siirtymisen esiopetuksesta kouluun.

Ensi syksyn esiopetukseen haetaan tammikuussa

Esiopetusta järjestetään Helsingissä kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa. Esiopetus edistää ja tukee lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä mahdollistaa joustavan siirtymisen kouluun. Esiopetukseen haku toimintakaudelle 2019-2020 on ajalla 7.-23.1.2019.

Esiopetus on maksutonta ja noudattaa koulun toiminta-aikoja. Lukuvuoden 2019–2020 esiopetuskausi alkaa 8.8.2019 ja päättyy 29.5.2020. Lukukauden viimeisenä koulupäivänä ei esiopetusta järjestetä.

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Vastuu lapsen osallistumisesta esiopetukseen on huoltajalla.

Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti asiointipalvelun kautta. Mikäli hakijalla ei ole suomalaista henkilötunnusta tai pankkitunnuksia, esiopetukseen voi hakea päiväkodeista saatavalla paperihakemuksella,  joka palautetaan päiväkotiin 23.1.2019.

Yksityisen päiväkodin esiopetukseen haettaessa ollaan suoraan yhteydessä kyseiseen päiväkotiin.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle ensisijaisesti oman asuinalueen oppilaaksiottoalueelta.

Perheille postitetaan kotiin kirje esiopetukseen hakemisesta viikolla 3. Tarkat tiedot esiopetuksesta, kuten esiopetuspaikat, sekä sähköinen hakeminen, löytyvät kuitenkin verkkosivuilta.

Perheet saavat tiedon lapsen esiopetuspaikasta viikolla 11.

Lisää aiheesta

Esiopetukseen hakeminen ja sähköinen hakemus

Esiopetuksen toimintapaikat 2019-2020

JAA