Juliste, jossa iloinen tyttö sanoo 38 tarinaa etäopetuksesta.

38 tarinaa etäopetuksesta Helsingissä

Maaliskuussa 2020 siirryttiin koronavirusepidemian takia nopeassa aikataulussa kotona tapahtuvaan opetukseen. Helsingin koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien ammattilaiset kehittivät uusia luovia tapoja ja huolehtivat opetuksen sujumisesta ja palvelujen järjestämisestä poikkeuksellisissa oloissa. Myös perheet joustivat järjestämällä arkeaan uudella tavalla.

Lähiopetukseen palattiin 14.5. Keräsimme 38 tarinaa etäopetuksesta Helsingissä, yhden jokaista etäopetuspäivää kohden.

Yksi tarinoista on Pakilan ala-asteen koulun opettajan Teemu Einolan. Hän summaa poikkeuksellista jaksoa näin: ”Toimivaa tilanteessa ovat olleet ne keinot ja asiat, joiden ansiosta opetus ja yhteistyö ovat toimineet normaalistikin: oppilaista ja työkavereista välittäminen, muiden auttaminen, avun pyytäminen, hyvät tietotekniset ratkaisut, uteliaisuus, ihmisten kohtaaminen, huumori, asioihin tarttuminen, ahkera työnteko sekä armollisuus ja joustaminen. Ilahduttavaa on ollut myös se yhteisöllisyys, mitä olen kokenut niin oppilaiden, heidän huoltajiensa, työkavereiden sekä myös koko kaupungin tasolla. Kaikilla on ollut tahtona ja tavoitteena, ei pelkästään selviytyä, vaan hoitaa asiat kertakaikkisen hyvin!”

Tarinoista selviää myös, millaisen koulua palvelevan ratkaisun Arabian peruskoulun oppilaat Oscar ja Aleksi kehittivät, ja millaisesta ekaluokan oppilaan tehtävästä hänen vanhempansa toteaa ”Hieno veto - Ajankohtaisuus, digiloikka ja ulkoilun riemu yhdessä paketissa”.

Kiitos kaikille oppijoille, huoltajille sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan työntekijöille tästä poikkeuksellisesta keväästä! Yhdessä onnistumme.

38 tarinaa etäopetuksesta Helsingissä