Rautatientorin metroaseman hissit otetaan käyttöön 17. maaliskuuta

Rautatientorin metroaseman hissit otetaan käyttöön tiistaina 17. maaliskuuta metron aamuliikenteen alkaessa. Hissit ovat olleet poissa käytöstä elokuusta 2019 saakka, jolloin asemalla sattunut vesivahinko vaurioitti ne. 

Vesivahinko aiheutti erityisesti aseman hissi- ja johtokuiluun sellaisia vaurioita, joiden korjaaminen oli useiden kuukausien mittainen projekti. Hissien korjaustyöt on nyt saatu päätökseen, ja asema on 17. maaliskuuta alkaen jälleen myös pyörätuolin, lastenvaunujen tai pyörän kanssa liikkuvien matkustajien käytössä.

Asema on vilkas vaihtopaikka eri liikennevälineiden välillä. Esteetön vaihtoyhteys metrosta muihin liikennevälineisiin, kuten kauko- ja lähijuniin sekä raitiovaunuihin ja busseihin, on metroaseman Kompassitasolta A-sisäänkäynnin hissin kautta. Päärautatieasemalle pääsee esteettömästi rautatieaseman länsisiiven läpikulkukäytävän kautta Elielinaukiolta.

Rautatientorin metroasemalla sattui 23. elokuuta 2019 mittava vesivahinko. Aseman lähistöllä oleva viemäri rikkoutui rankkasateessa ja vesi pääsi etenemään metroaseman tiloihin. Vesivahingon vuoksi metroasema oli matkustajilta suljettu yhden viikonlopun.


JAA