Rautatientorin metroasema pysyy toistaiseksi suljettuna

Rautatientorin metroasemalle on tulvinut sadevettä. Vesi on vuotanut HYY:n huoltotunnelin kautta metron teknisiin tiloihin. Vesivahinko liittyy perjantaiaamun huomattavaan rankkasateeseen ja siitä aiheutuneeseen hulevesijärjestelmän poikkeukselliseen kuormittumiseen.

Tämän hetkisten tietojen mukaan näyttää siltä, että metroliikennettä olisi mahdollista jatkaa lauantaina normaalisti niin, että Rautatientorin metroaseman ohi ajetaan molempiin suuntiin. Rautatientorin metroasema pysyy toistaiseksi matkustajaliikenteeltä suljettuna. HKL tiedottaa lisää lauantain aikana.

Rautatientorin metroasema on suljettiin perjantaina noin klo 10.30. Metroliikennettä jatketaan toistaiseksi ainakin perjantain liikenteen päättymiseen asti kaksiosaisella liikenteellä. Metro liikennöi perjantaina epäsäännöllisin vuorovälein osuuksilla Matinkylä-Ruoholahti ja Helsingin yliopisto-Mellunmäki/Vuosaari. Perjantaina myöhäisempiä vuoroja pyritään ajamaan Matinkylästä Kamppiin asti. Poikkeusliikenteestä ja korvaavista liikennejärjestelyistä lisätietoja HSL:n sivuilta.

Pelastuslaitos johtaa tilannetta paikan päällä. Vettä pumpataan useilla pumpuilla. Veden korkeus metrotiloissa on pumppaamalla saatu laskuun.

Tilannetta seurataan ja tarkempia arvioita vaurioista ja liikenteen palautumisesta voidaan antaa vasta, kun vesi on saatu pumpattua pois. Rautatientorilla tulviminen on vaikuttanut ainakin kuulutuksiin ja gsm-verkkoon.
Poikkeustilanteen vuoksi ruuhkautuneilla asemilla on lisätty henkilökuntaa.

Tilanteesta tiedotetaan lisää ähiaikoina.


JAA