Ihmisiä Kurvissa remontin keskellä

Raitiovaunut palaavat Kurviin 4. toukokuuta

Hämeentien uudistus on edennyt ja raitiolinjat 1 ja 8 alkavat liikennöidä 4.5. alkaen Helsinginkatua pitkin ja Sörnäisten metroaseman kautta. Myös linjat 6T ja 7 palaavat tuolloin Kurviin, mutta ajavat Hakaniemen ja Sörnäisten välisen osuuden vielä Helsinginkadun ja Karhupuiston kautta. Sörnäisten metroaseman bussipysäkkien tarkka sijainti ja valmistumisen aikataulu tarkentuu kevään aikana.

HSL kertoo sivuillaan, että linjojen 1 ja 8 pysäkki Töölön suuntaan on Sörnäisissä uudella paikalla Helsinginkadun puolella Hämeentien ja Helsinginkadun risteystä. Pysäkkiä käyttävät myös linjat 6T ja 7 siihen asti kunnes Hämeentie aukeaa myös Hakaniemen suuntaan raitioliikenteelle. Raitiovaunupysäkki Kurvista pohjoiseen suuntaan on kaikilla linjoilla entisellä paikallaan Hämeentiellä. Ratikkapysäkit on siirretty uudistuksen yhteydessä Hämeentien ja Helsinginkadun risteyksen eri puolille ja uudella pysäkkijärjestelyllä pyritään parantamaan liikenteen luotettavuutta sekä pysäkkialueen toimivuutta.

Sörnäisten ratikkakiskojen käyttöönotto aiheuttaa myös muutoksia myös Kurvin ulkopuolella: Mäkelänkadun ja Hämeentien poissa käytöstä olevat raitiovaunupysäkit palaavat käyttöön. Lisäksi väliaikaisesti liikennöity reitti Sturenkadun ja Läntisen Brahenkadun kautta poistuu kaikilta raitiovaunulinjoilta, mikä vaikuttaa Urheilutalon pysäkkijärjestelyihin. Myös bussilinjalle 51 tapahtuu pysäkkimuutoksia Läntisellä Brahenkadulla ja Sturenkaduilla kun poikkeusreiteillä olleet raitiovaunut siirtyvät pois.

Muutoksista koskien pysäkkijärjestelyjä tiedotetaan lisää lähempänä muutosajankohtaa.

https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2020/raitiovaunut-palaavat-helsinginkadulle-ja-sornaisten-metroasemalle?fbclid=IwAR1CfSNk5uzUT8k0OF9yih4okuKL52Tyn3FiJUuQPjHZ1bcmyekxbBe2wzA

Kuva: Susa Junnola

JAA