Suoraan sisältöön
A A A
Metron laiturinäyttö

Metron laiturinäytöt ovat sunnuntaina hetken ilman aikataulutietoja

Metron laiturinäytöt ovat sunnuntaina 16.7.2017 illalla muutaman tunnin ajan ilman aikataulutietoja. Näytöissä näkyvät pääteasemat, joihin kyseiseltä laiturilta pääsee, mutta ei tietoa siitä, monenko minuutin päästä juna on saapumassa. Kyseessä on testaus, jolla valmistaudutaan länsimetron käyttöönottoon sekä tuolloin uudistuvaan liikenteenohjausjärjestelmään.

Sunnuntain testissä liikennöidään muutama tunti pelkällä asetinlaitteella ilman aikataulutietoja sisältävää ATS-järjestelmää. Asetinlaite on metroliikenteen taustalla oleva keskeinen järjestelmä, jolla mm. paikannetaan metrojunat, käännetään vaihteet, asetetaan valo-opasteet sekä muodostetaan junien kulkureitit ja varmistetaan niiden turvallisuus. ATS-järjestelmä puolestaan rakentuu asetinlaitejärjestelmän päälle, ja se tuottaa mm. aikataulutiedon laiturinäytöille. Nyt tehtävässä testissä ATS-järjestelmä sammutetaan muutamaksi tunniksi.

Sunnuntain testillä valmistaudutaan länsimetron käyttöönoton jälkeiseen tilanteeseen. Kun länsimetro aukeaa, länsimetron osuudella otetaan käyttöön uusi liikenteenohjausjärjestelmä. Nykymetrossa sen sijaan käytetään aluksi vanhan järjestelmän asetinlaitetta. Uusi liikenteenohjausjärjestelmä tulee nykymetron osuudelle kokonaisuudessaan vuoden 2018 lopulla.

JAA