metrojuna metroasemalla

Metron uusi asetinlaite otetaan käyttöön metrovarikolla

Metron uuden asetinlaitteen käyttöönoton viimeinen vaihe alkaa tulevana viikonloppuna, kun uusi asetinlaite otetaan käyttöön Roihupellon metrovarikolla 25.-27. tammikuuta. Asetinlaitteen käyttöönoton myötä koko metroradalla varikkoalue mukaan lukien on käytössä samassa järjestelmässä toimiva asetinlaite. Helsingin rataosuudella uusi asetinlaite otettiin käyttöön kaksi viikkoa aikaisemmin.

Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän sydän. Asetinlaite määrittää metron kulkutiet radalla, kääntää vaihteet oikeaan asentoon, ohjaa radalla olevia opastimia ja toisaalta antaa HKL:n liikenteenohjausvalvomoon ajantasaisen tiedon siitä, missä kohdissa rataosuutta metrojunat kulloinkin ovat. Asetinlaite pitää huolta myös turvallisuudesta varmistamalla, että junalla on vapaa turvattu kulkutie ja turvallinen etäisyys junien välillä säilyy.

Yhtenäinen asetinlaite koko metroradalla helpottaa merkittävästi metron liikenteenohjaajien työtä, ja mahdollisissa häiriötilanteissa niistä palaudutaan ripeämmin.

Varikon asetinlaitteen käyttöönoton ei ennakoida aiheuttavan muutoksia matkustajaliikenteeseen.

Asetinlaitteen on toimittanut suomalainen turvallisuuden ja ympäristötekniikan yritys Mipro Oy. 


JAA