Metroliikenteessä poikkeuksia. Juliste Rastilan metroasemalla.

Metroliikenteessä katkos Helsingin vanhalla osuudella 11.–13.1.

Metron uusi asetinlaite otetaan käyttöön Helsingin rataosuudella tammikuussa. Asetinlaite otetaan käyttöön viikonloppuna 11.-13. tammikuuta. Asetinlaitteen vaihdon aikana metro ei liikennöi Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievillä haaroilla perjantai-iltana 11.1. Lauantaina ja sunnuntaina 12.–13.1. metro ei kulje lainkaan Lauttasaaresta idän suuntaan.

Metroa korvaava liikenne kuvassa.

Liikenne Itäkeskuksesta idän suuntaan päättyy perjantaina 11.1. noin kello 17.30 alkaen. Lauantaina ja sunnuntaina 12. 13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta idän suuntaan. Lauttasaaren ja Matinkylän välillä metro liikennöi viikonloppuna 5 minuutin vuorovälillä. Kaikki metrojunat ajavat Matinkylään asti, eikä osa junista käänny Tapiolassa kuten tavallisesti. Metroliikenteen katko kestää viikonlopun ajan, ja liikenne alkaa maanantaina 14.1. normaalin aikataulun mukaisesti.

Korvaava liikenne perjantaina 11.1.

Metroa korvaavat perjantai-iltana bussilinjat 99MX, Itäkeskus (M) - Mellunmäki (M) sekä 99VX, Itäkeskus (M) - Vuosaari (M). Linjojen liikennöinti alkaa noin klo 17.30. Bussit kulkevat viiden minuutin vuorovälein noin klo 20.30 asti. Sen jälkeen bussit kulkevat 10 minuutin välein, kunnes liikenne päättyy hieman ennen puolta yötä.

Korvaava liikenne lauantaina ja sunnuntaina 12.1.-13.1.

Lauantaina ja sunnuntaina metroa korvaavat seuraavat Lauttasaaresta ja Rautatientorilta Itä-Helsinkiin vievät bussilinjat: 99B, Lauttasaari (M) – Rautatientori - Herttoniemi (M), 99M, Rautatientori - Itäkeskus (M) - Mellunmäki (M) sekä 99V, Lauttasaari (M) – Rautatientori – Itäkeskus (M) - Vuosaari (M)

Metroliikennettä korvaavat 99-bussit, raitiovaunu 11 sekä bussit 147N sekä 20X ja 21X.

Liikennekatkoksen aikana metroradalla liikkuu junia, kun uutta asetinlaitetta koekäytetään.
Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta: se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Asetinlaite varmistaa, että junalle on vapaa kulkureitti ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys.

Metron asetinlaitteen on toimittanut suomalainen turvallisuuden ja ympäristötekniikan yritys Mipro Oy. Asetinlaitteen vaihdon jälkeen koko metroradalla Mellunmäestä ja Vuosaaresta Matinkylään on käytössä Mipron asetinlaite.

-Yhtenäisellä asetinlaitteella pystytään parantamaan metroliikenteen luotettavuutta ja käytettävyyttä. Se mahdollistaa myös uusien matkustajainformaatiopalvelujen tuottamisen. Uusi asetinlaite edustaa moderninpaa teknologiaa, sanoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Liikennöintikatkon aikana ne metroasemien lippuhallit, joissa on liiketiloja, ovat pääsääntöisesti avoinna liikkeiden aukioloaikojen mukaisesti. Muut lippuhallit suljetaan viikonlopuksi.

Lisää aiheesta:

Miksi asetinlaite vaihdetaan ja mitä se tekee?

JAA