vartijat metroasemalla

Metroliikenteen järjestyksenvalvonnassa jatkaa Palmia Oy

HKL:n metroliikenteen järjestyksenvalvonnassa jatkaa Palmia Oy. Uusi sopimus alkoi 1. marraskuuta ja jatkuu vuoteen 2023 asti. Metroliikenteen järjestyksenvalvonnasta on vastannut Palmia Oy vuodesta 2013 lähtien. 

Metron järjestyksenvalvonnassa työskentelee tällä hetkellä vajaa 200 työntekijää. Kyseessä on Suomen suurin yksittäinen vartioimiskohde. Uudistuneessa metrossa matkustaa tällä hetkellä noin 350.000 henkeä vuorokaudessa. Sopimukseen kuuluu myös raitioliikenteen järjestyksenvalvonta.

-Tehtävänämme on varmistaa jokaiselle matkustajalle turvallinen ja viihtyisä matkustaminen metrossa. Samalla mahdollistamme myös HKL:n henkilökunnalle turvalliset työskentelyolosuhteet. Tehtäviimme kuuluu perusasiakaspalvelutehtävien lisäksi järjestyksenpidollisia tehtäviä, kertoo metron palvelupäällikkö Markus Kolehmainen Palmialta.

Palvelutapahtumia on useita tuhansia joka päivä

Metro on suuri ja monipuolinen palvelukohde, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Päivittäiset palvelutapahtumat vaihtelevat laidasta laitaan: järjestyksenvalvojat tarjoavat apua mm. lipun ostossa, ohjaavat tarvittaessa oikealle asemalle ja auttavat pyörätuolin kanssa liikkuvia. Metrojunaliikenteen seisahtuminen syystä tai toisesta työllistää, haasteelliset asiakastilanteet tai vaikkapa rankan sateen aiheuttama vesivahinko vaativat nopeita toimenpiteitä henkilökunnalta. Palmia ja HKL pyrkivät yhteistyössä ennakoimaan metroreittien varrella järjestettävät tapahtumat, jotka aiheuttavat matkustajamäärien äkillisen lisääntymisen tiettynä aikana.JAA