Matinkylän metroaseman ruuhkiin helpotusta – Liukuportaiden suuntaa muutetaan aamun ruuhkatunneiksi

Matinkylän metroasemalla on viikon ajan kokeiltu käytäntöä, jossa aamun ruuhkatuntien aikana kaksi liukuporrasta vie alas laituritasolle ja yksi ylös lippuhallitasolle. Kokeilu sujui hyvin, ja käytäntöä on päätetty jatkaa toistaiseksi. Liukuportaiden suunnanmuutoksella pyritään vähentämään portaiden ruuhkaisuutta.

Käytäntöä jatketaan toistaiseksi, ja aamun ruuhkatuntien aikana maanantaista perjantaihin klo 7 - 9 kaksi porrasta vie alas laituritasolle. Loppupäivän ajaksi liukuportaiden kulkusuunnat palautetaan ennalleen, eli kaksi liukuporrasta vie ylöspäin ja yksi alaspäin.

Turvallisuussyistä metroasemalla on oltava enemmän laiturialueelta ylöspäin kuin alaspäin vieviä liukuportaita, jotta matkustajia ei ohjaudu liikaa laiturialueelle samanaikaisesti. Aamun ruuhkatuntien aikana Matinkylän asemalla on järjestyksenvalvojia opastamassa matkustajia. Järjestyksenvalvojat valvovat, että asemalaituri ei ruuhkaudu liikaa, ja pysäyttävät tarvittaessa toisen alaspäin vievän portaan.

Matinkylän aseman matkustajamäärät ovat osoittautuneet suuriksi, ja liukuportaat ovat ajoittain ruuhkautuneet. Liukuportaiden kulkusuunnan muutoksella HKL pyrkii vähentämään ruuhkia. Jo aiemmin ruuhkaisuutta helpotettiin muuttamalla liukuportaiden kulkusuunnat siten, että saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku laituritasolla ei risteä.