Puotilan metroaseman radan takaisissa tauluissa on läpikuultavia lintuja.

Linnut koristavat Puotilan metroasemaa

Puotilan metroaseman Linnut-teoksen on tehnyt kuvataiteilija Mollu Heino. Hänen teoksessaan valkoista taustaa koristavat värikkäät, läpikuultavat linnut.


Kuka olet?

Olen Helsingissä opiskellut mutta Satakuntaan päätynyt kuvataiteilija. Taiteentekemiseni ydin on maalaus mutta teen paljon muutakin, valokuvaan sekä teen kolmiulotteisia, tilallisia teoksia. Olen toiminut pitkään myös läänintaiteilijana.


Mistä sait inspiraation osallistua kilpailuun?

Löysin kilpailun netistä. Takaraivossani alkoi muhia idea, jonka halusin nähdä valmiina työnä.


Miksi juuri linnut?

Lintuparven halusin tuovan valoa ja liikettä metroasemalle. Halusin mukaan liikettä, jotta tunnelma olisi positiivinen ja lennokas, linnut ikään kuin sukeltavat läpi aseman. Ne ottavat vauhtia ja liitävät. Lintujen lailla ihmisetkin parveilevat, olemme yhteisöllisiä ja kaipaamme toistemme seuraa. Kuvat ovat ajattomia ja sopivat mihin tahansa vuodenaikaan. Linnut lentävät metron suuntaisesti kohti itää, mutta muutama linnuista lentää vastakkaiseen suuntaan.


Millaisia tunteita toivot teoksen herättävän katsojissaan?

Minusta on kiehtova ajatus, että teoksen näkee niin moni ihminen keskellä arkeaan.

Toivon, että Puotilan metroasemalla odottelevat matkustajat jäävät tutkimaan kuvia ja huomaavat esimerkiksi, miten värit käyttäytyvät keskenään. Kun kuvia oikein tarkkaan katsoo, voi löytää lintujen joukosta yhden sudenkorennon.

 

 

Tutustu Mollu Heinon töihin: www.molluheino.fi


Puotila ja Ruoholahti ovat ensimmäiset asemat, jotka ovat saaneet taideteoksensa. Lue lisää HKL:n uutisesta.

 

 


JAA