Suoraan sisältöön
A A A
Ruoholahti on yhä metron toistaiseksi läntisin asema. Kuva: Patrik Lindström / Helsingin kaupunki

Länsimetron liikenteen aloittaminen viivästyy

21.6. HSL tavoittelee Espoon bussilinjaston säilyttämistä vuoden loppuun asti, Länsimetron päivitetty käyttöönottosuunnitelma valmistuu 30.6. Lauttasaaressa pyritään ratkaisuun, jossa suoria yhteyksiä Helsingin keskustaan säilyy, mutta linjasto ei ole kaikilta osin nykyisen kaltainen. Metroliikenteessä siirrytään kuitenkin tiheämpään ruuhka-ajan vuoroväliin jo 15. elokuuta.

Lue lisää uutisesta.

Länsimetron liikenne ei käynnisty 15. elokuuta. Asiasta päätettiin Länsimetron hallituksen kokouksessa. Länsimetron mukaan liikenteen aloitusta lykkäävät taloteknisten turvallisuusjärjestelmien testausten viivästykset.  Viivästys heikentää Etelä-Espoon ja Lauttasaaren joukkoliikenneyhteyksiä väliaikaisesti.

– Länsimetron rakentaminen on pitkä prosessi, ja viimeisiä toimia ennen metroliikenteen alkamista ovat kaikkien järjestelmien koekäytöt. Nämä ovat osoittautuneet odotettua vaativammiksi tehtäviksi, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

– Matkustajaliikenteen aloittamista on lykättävä siihen saakka, että käytössä on turvallinen ja toimiva metro. On äärimmäisen valitettavaa, että tästä väistämättä koituu haittaa. Turvallisuus on kuitenkin tärkein.

HSL muokkaa uutta bussilinjastoa

Länsimetron mukaan tarkkaa aikaa metroliikenteen käynnistymiselle ei vielä tässä vaiheessa voida sanoa, sillä ennen kuin metro voidaan ottaa osaksi seudun liikennejärjestelmää, sen on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset. Tämä vaatii kaikkien järjestelmien testaamista ja sitä, että viranomaiset ovat hyväksyneet metron tilat järjestelmineen.

– Olemme todella pahoillamme matkustajille aiheutuvasta haitasta. Alamme nyt suunnitella Espoon ja Lauttasaaren bussilinjastoa tämän mahdollisesti kuukausia kestävän poikkeustilanteen mukaiseksi, sanoo Helsingin seudun liikenteen toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Espoon ja Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu joka tapauksessa 15. elokuuta ja HSL muokkaa uutta linjastoa tarvittavilta osin, jotta Etelä-Espoosta, Lauttasaaresta ja Kirkkonummelta saadaan metroa korvaavat yhteydet Helsinkiin. Reittien ja aikataulujen suunnittelu on aloitettu HSL:ssä, ja uusista linjoista kerrotaan myöhemmin kesän aikana.

Lue lisää: Länsimetron rakentaminen jatkuu – HSL keskittyy korvaavan linjaston suunnitteluun

HSL on asiasta yhteydessä Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa liikennöiviin bussiyrityksiin. Myös rantaradan junia pyritään pidentämään ruuhka-aikoina elokuun puolestavälistä alkaen.

Lisää aiheesta
HSL

JAA