Nainen ja mies kävelevät metroasemalla kasvomaskit kasvoillaan. Taustalla näkyy asemalle pysähtynyt metro.

HSL jakaa asiakkailleen kasvomaskeja

HSL kannustaa asiakkaitaan koronan torjuntaan ja jakaa heille tällä viikolla kasvomaskeja Kompassitasolla, Tikkurilan rautatieasemalla ja Espoon metroasemilla.

HSL jakaa keskiviikkona 26.8. maksuttomia kasvomaskeja Rautatientorin metroaseman Kompassitasolla ja Tikkurilan rautatieasemalla klo 14 alkaen. Helsingissä ja Vantaalla on jaossa kaiken kaikkiaan 5 000 maskia.
Jakelu jatkuu perjantaina ja lauantaina 28.-29.8. Espoon metroasemilla. Maskeja on jaossa perjantaina Keilaniemessä ja Tapiolassa klo 14 alkaen. Lauantaina ovat vuorossa Tapiola ja Matinkylä klo 11 lähtien. Espoossa jaetaan yhteensä 4 000 maskia.

Maskien käyttö on yksi varotoimi koronaviruksen leviämistä vastaan. Jakelun tavoitteena on saada myös sellaiset joukkoliikenteen asiakkaat kokeilemaan kasvosuojainta, jotka eivät sitä vielä käytä.

Maskin käyttö on vastuullista matkustamista

Maskien käyttö joukkoliikenteessä on kasvanut tasaisesti siitä alkaen, kun THL antoi toissa viikolla suosituksensa, mutta kaikkien asiakkaiden kasvoille se ei ole vielä löytänyt tietään. HSL haluaa kannustaa mahdollisimman suurta joukkoa toimimaan vastuullisesti ja käyttämään maskia.

Jotta vastuullisen matkustamisen viesti tavoittaisi mahdollisimman monet, liikennevälineisiin tulee tällä viikolla maskisuosituksesta muistuttavia tarroja.

HSL muistuttaa siitä, että maskien ohella muut turvallisen matkustamisen ohjeet ovat yhtä tärkeitä kuin ennenkin: sairaana ei pidä matkustaa ja muihin matkustajiin kannattaa mahdollisuuksien mukaan pitää etäisyyttä. Kädet kannattaa pestä riittävän usein, ja jos on tarpeen yskiä tai aivastaa, se on parasta tehdä hihaan tai nenäliinaan.

Kuva: HSL Lauri Eriksson.