Kuvassa on Puotilan aseman ulkopuolelle asennettu keltainen pyörän huoltopukki.

HKL asentaa kantametron asemien yhteyteen pyörien huoltopukkeja

HKL tuo pyöräilijöiden avuksi pyörien huoltopisteet kaikille kantametron asemille. Huoltopukilla esimerkiksi työmatkalainen saa näppärästi ilmaa pyöränsä renkaisiin tai kiristettyä pudonneen ketjun.

 -Keltaiset huoltopukit löytyvät jo Herttoniemen, Itäkeskuksen, Puotilan ja Rastilan asemilta. Asennusaikataulu riippuu huoltopukin sijainnista, mutta tavoitteena on saada kaikki paikalleen syksyn aikana, HKL:n projekti-insinööri Samuli Mäkinen kertoo.

Huoltopukilla pyörän saa asetettua telineelle, jolloin huoltaminen on helpompaa. Lisäksi pukista löytyy monikäyttötyökaluja, kuten kuusiokoloavaimia tavallisimpien pulttien pyörittelemiseen ja akselin muttereihin lenkkiavain, jolla saa renkaan vaihdettua tai ketjun kiristettyä. Renkaiden täyttöä varten pukissa on jalkapumppu.

Jos pyörän huolto ei omin neuvoin onnistu HKL vastaa myös Kampin Narinkkatorilla ja Herttoniemessä sijaitsevista pyöräkeskuksista, joissa saa maksutta neuvoja ja lainatyökaluja pyörän huoltoon. Jos pyörän huolto tuntuu vaivalloiselta, voi menopelin jättää myös maksulliseen pikahuoltoon. Pyöräkeskukset ovat auki kesäkauden ajan, lokakuun loppuun saakka.


JAA