Taiteilija poseeraa teoksensa edessä Rautatientorin metroasemalla. Teoksessa on asemarakennus.

Arkkitehtuurin aarteita metrolaiturille

Rautatientorin metroaseman taiteilijan Eeva-Stiina Niemen Keskusta-teoksen viivapiirrostyyli on kunnianosoitus Tove Janssonin kuvitusten sekä Raija Uosikkisen ja Esteri Tomulan keramiikan kaltaisille suomalaisen tyylin kulmakiville.

Kuka olet?

”Opiskelen viimeistä vuotta Aalto-yliopistossa lavastusta ja kuvitusta. Asun Toukolassa ja matkustan lähes päivittäin metrolla Sörnäisistä Otaniemeen."

Mistä sait inspiraation osallistua kilpailuun?

”Käytän paljon julkista liikennettä, joten oli todella hieno tilaisuus päästä tekemään juuri tällaista projektia, jossa voin toimia omalta osaltani julkisen liikenteen hyväksi. Tässä työssä pääsin myös hyvin hyödyntämään ominta osaamistani. ”

Millä tavoin työsi alkoi muotoutua?

”Juuri ennen kuin luin tästä kilpailusta, olin sattumalta tehnyt hahmotelman Rautatientorin asemarakennuksesta, joten siitä lähdin kehittämään ideaa. Rakennusten valinnat tuntuivat alusta asti selkeiltä. Halusin ottaa mukaan rakennuksia, jotka ovat itselleni tärkeitä. Lähdin ajattelemaan teosta sitä kautta, mikä sopisi juuri siihen tilaan metrolaiturille ja halusin ottaa huomioon siellä olemassa olevia elementtejä. ”

Millaisia ajatuksia toivot teosten herättävän katsojissa?

”Toivoisin, että työni inspiroisi ihmisiä käymään esimerkiksi Kansallisteatterissa tai Ateneumissa. Halusin luoda sitä fiilistä, että tässä ollaan Suomen keskeisimmällä paikalla.”

Tutustu Eeva-Stinan töihin: https://www.eevastiinaniemi.com/  


JAA