Kaupunkiliikenne Oy

Toimivan kaupungin rakentaminen ja kehittäminen sekä kestävä liikkuminen pääkaupunkiseudulla ovat meidän tehtäviämme. Teemme sinulle tulevaisuuden kaupunkia.

Kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä

Mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä ja kunnossapidosta. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ­­­­­ nyt ja tulevaisuudessa. 

Matkustamisen palvelut, kuten liput, aikataulutiedot ja Reittioppaan löydät HSL:n sivuilta.

Nivelraitiovaunu pysäkillä.

Kaupunkiliikenne hankkii uusia kaupunkiraitiovaunuja ja pikaraitiovaunuja

Uudet kaupunkiraitiovaunut korvaavat kantakaupungin raitioliikenteessä käytössä olevat osamatalalattiaiset nivelvaunut, jotka on otettu käyttöön 1970- ja 80-luvuilla.

Lue lisää uutisestammeLue lisää uutisestamme
Metrojuna Rautatientorin metroasemalla.

Miksi kesän metrokatko on välttämätön?

Metro on palvellut yli 40 vuotta. Jotta metro palvelee myös tulevina vuosikymmeninä, pitää metrojärjestelmää ja sen tiloja huoltaa ja peruskorjata. Rautatientorin paloturvallisuutta on välttämätöntä parantaa turvallisuuden ja viranomaisten asettamien paloturvallisuusvaatimusten vuoksi.

Lue lisää metron liikennöintikatkostaLue lisää metron liikennöintikatkosta
Järjestyksenvalvojat Sörnäisten metroaseman liukuportaissa.

Pidetään toisistamme huolta – metrossakin!

Jos huomaat mielestäsi oudosti käyttäytyvän henkilön metrolaiturilla, soitahan turvavalvomon numeroon 09 310 12 112, tai jos näet lähellä järjestyksenvalvojan, ilmoitathan hänelle tilanteesta. Myös hätäkahvasta voi tarvittaessa vetää.

Lue lisää uutisestammeLue lisää uutisestamme
Hilkka-piirroshahmo silmälasit päässä ja lehtiö kädessä.

Hilkka panostaa vähähiiliseen betoniin

Hilkka on huomannut hiililaskentojen perusteella, että esimerkiksi raitiotien rakentamisessa huomattavan suuren osan koko hiilijalanjäljestä muodostaa betoni. Siksi Hilkka teki hartiavoimin töitä vähäpäästöisen betonin käyttämiseksi ja sai vuonna 2023 hiilidioksidiin verrattavia päästösäästöjä yhteensä huimat neljä ja puoli miljoonaa kiloa!

Lue lisääLue lisää
Pikaraitiovaunun edessä päivänkakkaroita.

Kohti kestävää kasvua

Me rakennamme raideverkostokaupunkia ja pidämme sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa.

Lue lisääLue lisää
Metrojuna, pikaraitiovaunu ja raitiovaunu sommiteltu samaan kuvaan.

Kaupunkiliikenteen äänet tallenteena

Pääkaupunkiseudun tunnelma syntyy silmissä, mutta yhtä vahvasti myös korvissa. Helsinki ei olisi kokonainen ilman raitiovaunun kolketta ja metrojunan virtaviivaista huminaa.

Lue lisääLue lisää

Ajankohtaista

Talvinen ilmakuva Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiestä Hermannin rantatien pohjoispäästä Vallilanlaakson suuntaan.

Kalasatamasta Pasilaan -raitiolinjan koeajot alkavat huhtikuussa

Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehankkeen rakennusvaihe on edennyt loppusuoralle, ja linjan käyttöönotossa siirrytään tekniseen koeliikenteeseen huhtikuun puolivälissä.

Lue lisää

Mellunmäen metroaseman liikuntapysäköinnissä muutoksia Länsimäen siltojen peruskorjau…

Lue lisää

Rautatientorin metroaseman paloturvallisuuden parantamishanke alkoi valmistelevilla t…

Lue lisää

Metron nopeusrajoitusta Herttoniemen ja Kulosaaren välillä jatketaan vielä

Lue lisää

09 310 12 112
Soita Kaupunkiliikenteen turvavalvomon numeroon metrossa ja raitiovaunuissa tapahtuvissa häiriö- ja järjestyshäiriötilanteissa. Turvavalvomon kiireettömissä asioissa soita numeroon 09 310 13333.