Metroasemien käsihuuhteissa ollut saatavuusongelmia

Helsingin kaupunki on asentanut käsidesiannostelijoita metroasemille tukemaan matkustajien omaa toimintaa. Metroasemien käsidesipisteissä käsihuuhde on ollut kuitenkin usein loppu. Tilanteen parantamiseksi on tehty töitä, jotta kaupunkilaisia saadaan palveltua mahdollisimman hyvin.

​Toistaiseksi täydennystiheyttä ei ole voitu lisätä, sillä palveluntuottajalla on ollut vaikeuksia saada annostelijoihin sopivaa käsihuuhdetta maailmanlaajuisen saatavuustilanteen vuoksi. HKL pyrkii parhaillaan löytämään sellaisen annostelijaratkaisun, jonka kanssa aineen saatavuus olisi paremmin turvattu ja täyttökierroksia voitaisiin lisätä.

Jatkossakaan emme pysty jakamaan käsidesiä metroasemilla niin paljon, että sitä riittäisi kaikille matkustajille. Käsidesiannostelijat on tarkoitettu tukemaan ja täydentämään matkustajien omaa toimintaa hygieniasta huolehtimisessa.

HKL osallistuu monin tavoin koronaviruksen torjuntatoimiin, jotta matkustaminen HKL:n kyydissä olisi turvallista myös poikkeusaikana. Raitiovaunu- ja metrokaluston sekä metroasemien siivousta on lisätty ja erityisesti usein kosketeltavia kohteita, kuten kiinnipitotankoja ja liukuportaiden käsijohteita pyyhitään tehostetusti. Myös kaupunkipyöräkausi avattiin normaalia aikaisemmin, jotta kaupunkilaiset voisivat valita kulkuvälineekseen myös polkupyörän.

HKL viestii yhteistyössä kumppaneidensa kanssa turvallisesta liikkumisesta joukkoliikenteessä poikkeusaikana. Yhteistyössä HSL:n kanssa metroasemilla muistutetaan turvaväleistä kuulutuksin ja kirjallisin ohjein. Verkosta lisätietoa saa muun muassa Traficomin ja joukkoliikennealan toimijoiden yhteiskampanjan sivuilta www.turvallisestimatkaan.fi. Jokainen meistä voi tehdä myös itse turvallisuusteon matkustamalla vain terveenä, muistamalla käsienpesun ja yskimishygienian sekä pitämällä turvavälin mahdollisuuksien mukaan.