Keilaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin hissit käyttöön viikolla 7

EDIT: Toinen hissi on käyttökunnossa perjantaina 7.2. puolenpäivän jälkeen ja toinen hissi on käytettävissä maanantaina 10.2.2020.

Keilaniemen metroaseman teknisissä tiloissa tapahtui vesivahinko torstain ja perjantain välisenä yönä 30.-31.tammikuuta. Hälytys tuli HKL:n valvomoon 30.1. klo 23.53 suoraan Länsimetron järjestelmästä. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle klo 00.20. Vettä tuli aseman alimpiin kerroksiin ylivuotona sprinkler-altaasta anturiviasta johtuen. Sprinkler-allas on säiliö, josta vesi syötetään aseman sprinkler-linjastoon. Jokaisella asemalla on kattava sprinkler-järjestelmä, joiden toiminta ja kunto tarkistetaan säännöllisesti. Vahingon juurisyitä selvitetään niin että vastaavaa ei pääse tapahtumaan jatkossa.

Vesivahinko ei vaikuttanut metroliikenteeseen. Liikenteen alkaessa öisen vesivahingon jälkeen myös kaikki aseman liukuportaat olivat käytössä normaalisti. Sen sijaan pohjoisen pääsisäänkäynnin kaksi hissiä eivät ole vielä käytössä. Hissikuilun kuivauksen ja tarkemman tutkimuksen jälkeen on selvinnyt, että hissit kärsivät vesivahingosta ja hissikuilujen- ja korien vahingoittuneita komponentteja joudutaan vaihtamaan. Arvio on, että hissit saadaan osien vaihdon ja testauksen jälkeen käyttöön 10.2. ellei käyttöönotossa havaita esteitä. Eteläisen sisäänkäynnin hissit ja aseman kaikki liukuportaat toimivat normaalisti.

Asiasta uutisoi Länsimetro https://www.lansimetro.fi/uutiset/keilaniemen-metroaseman-pohjoisen-sisaankaynnin-hissit-kayttoon-ensi-viikolla/#5af413d4


JAA