Heijastin turvaa liikkujaa

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos eli HKL muistuttaa, että pimeään vuodenaikaan jalankulkijoita on vaikea havaita ilman heijastinta. Heijastinta kannattaa käyttää myös valaistulla kadulla, koska katuvalotkaan eivät aina takaa kunnollista näkyvyyttä. Esimerkiksi sade, mainosvalot, puiden ja pensaiden varjot sekä katvealueet voivat haitata näkyvyyttä.


Tummiin pukeutunut, ilman heijastinta liikkuva kulkija näkyy auton lähivaloilla pahimmillaan vasta 20 metrin päästä, heijastinta käyttävä jo 150 metrin päästä. Kuljettaja näkee heijastinta käyttävän matkustajan myös pysäkillä paremmin kuin ilman heijastinta liikkuvan matkustajan.


HKL on perinteisesti vuosittain muistuttanut Lucian päivänä heijastimen käytön tärkeydestä jakamalla tuhansia heijastimia matkustajille. Valitettavasti tänä vuonna raitiovaununkuljettajat eivät koronatilanteen vuoksi pysty jakamaan heijastimia.


Vaikka heijastimia ei tänä vuonna jaeta raitiovaunuissa, HKL haluaa muistuttaa, kuinka tärkeää heijastimien käyttö on.
HKL on jakanut ratikka- metro- ja kaupunkipyöräheijastimia työntekijöilleen ja kannustanut ripustamaan niitä myös tietämiinsä heijastinpuihin kaupunkilaisten saataville.

Heijastimet olisi kiinnitettävä näkyvään paikkaan ja ne saisivat välkkyä läpi koko pimeän ajan.