Vuoristorata. Kuva: Linnanmäki

Linnanmäellä vietetään Vuoristoradan 68 –vuotisjuhlia lauantaina

Lintsin klassikko, Vuoristorata viettää syntymäpäiviään lauantaina 13. heinäkuuta. Linnanmäki tarjoaa perinteiseen tapaan maksuttoman ja tervantuoksuisen kyydin Vuoristoradalla kello 11-22.

Puinen Vuoristorata on Linnanmäen suosituin laite vuodesta 1951. Vuoristoradan pisin lasku on 48 metriä pitkä ja kestää noin 3 sekuntia. Jarrutuksesta matkan aikana vastaa jarrumies. 

Vuoristorata pidettiin alussa niin hurjana, että ensimmäiset jarrumiehet palkattiin armeijan lentäjien joukosta. Nykyään jarrumiehet tulevat monelta alalta. Kyytiläinen saattaa päästä vaikkapa tuomarin, opettajan, hotellivirkailijan, aktuaarin, kokin, myyntimiehen, ääniteknikon, yrittäjän tai sairaanhoitajan kyytiin.

– On hauskaa, että jarrumiehemme ovat halunneet jatkaa työskentelyään Vuoristoradalla vielä senkin jälkeen, kun he ovat valmistuneet muihin ammatteihinsa. Haluamme tarjota kaikille kävijöillemme nostalgisen matkan Vuoristoradassa, iloisten jarrumiestemme kyyditseminä, sen syntymäpäivän kunniaksi, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Vuoristorata pyörii noin 47 000 kierrosta kesän aikana.

Lisää aiheesta
Linnanmäki
Reittiopas


JAA