Vuoristorata valmistui huvipuistoon heinäkuussa 1951. Kuva: HKM

Vuoristoradan synttäreitä vietetään perjantaina Lintsillä

Linnanmäen vuoristoradalle tulee ikää 67 vuotta perjantaina 13. heinäkuuta. Sen kunniaksi Linnanmäki tarjoaa maksuttoman kyydin ikisuositussa laitteessa koko päivän ajan. Ensimmäistä kertaa huvipuistossa järjestetään Roller Coaster Rock -rokkitanssikisat 1950-luvun tyyliin.

Vuoristoradan vauhti on kovimmillaan 60 km/h. Vuoristoradan vauhtia säätelevät legendaariset jarrumiehet. Hurjimmat kyydit saa jarrumiesten mukaan junan etu- ja takaosassa. Linnanmäen Vuoristorata on maailman ainoa rata, jossa jarrumiehet seisovat junavaunun takana.

Perjantaina Linnanmäellä järjestetään myös nostalgiset tanssikilpailut. Rock-kilvassa pyörähdellään osallistujista riippuen ainakin rockabillyn ja fuskun tahtiin.

Vaikka kisoihin ei itse osallistuisikaan, voi paikan päälle tulla ihastelemaan kesäillan tunnelmaa. Yleisökin pääsee tanssimaan orkesterin tahdissa

Huvipuisto on auki perjantaina 13. heinäkuuta kello 11-22. Roller Coaster Rock alkaa kello 17 vapaalla tanssilla levyjensoiton tahtiin ja ensimmäiset kilpa-askeleet nähdään lavalla kello 17.30. Kilpailut huipentuvat kohti iltaa ja perjantai-illan kruunaa vielä The Million Dollar Tones -yhtye, joka jatkaa soittoaan ilta yhdeksään saakka. 

Lisää aiheesta
Linnanmäki


JAA