Kapellimestari johtaa orkesteria Musica nova Helsinki -festivaalilla.

Vuoden 2021 Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaali kutsuu mukaan Polytopiaan

Suomen suurin nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsinki järjestetään jälleen 2.–10. helmikuuta 2021. Festivaalin teema Polytopia on inspiroitunut kreikkalaisen säveltäjä ja arkkitehti Iannis Xenakisin pioneeriprojektista Polytopes. Ohjelmassa kuullaan muun muassa vuoden residenssisäveltäjien Lisa Streichin ja Simon Steen-Andersenin tuotantoa.

Palkittu säveltäjä ja multimediataiteilija Steen-Andersen rakentaa Keskustakirjasto Oodiin version Xenakisin polytooppeja muistuttavasta teossarjastaan Run Time Error. Videotaidetta, musiikkia ja liikettä yhdistävä tilausteos luo ainutlaatuisen audiovisuaalisen mallinnuksen Oodista.

Steen-Andersenilta sekä säveltäjä-urkuri Streichilta kuullaan festivaalilla useita teoksia. Molemmat taiteilijat osallistuvat olosuhteiden salliessa myös taiteellisen työskentelyyn Helsingissä.

Kaikki festivaalin konsertit suunnitellaan yleisörajoitukset ja muut turvajärjestelyt huomioon ottaen.

Musica novan ohjelmisto julkistetaan ja lipunmyynti käynnistyy osissa loppu- ja alkuvuoden aikana. Festivaalin pääjärjestäjinä toimivat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Yleisradio (Radion sinfoniaorkesteri) ja Suomen Säveltäjät.

musicanova.fi