Kaksi kuuttia. Kuva: Annika Sorjonen

Korkeasaaren Villieläinsairaala avautui – ensimmäiset potilaat kuutteja

Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidetaan taas avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Ensimmäisiksi potilaiksi tuotiin kaksi hylkeenpoikasta. Villieläinsairaala oli kuusi viikkoa suljettuna lintupotilaasta löytyneen lintuinfluenssatartunnan ja sitä seuranneen tilojen desinfioinnin vuoksi. Toistaiseksi hoitoon ei oteta korkeimman tartuntariskin lintulajeja, jotta toiminnan jatkuvuus voidaan turvata kevään ja kesän vilkkaalla poikaskaudella.

Avun tarpeessa olleet kaksi harmaahylkeen kuuttia löydettiin Raaseporin rannoilta maalis-huhtikuun vaihteessa. Nääntyneet, alle kymmenkiloiset ja osin vielä kuuttikarvaiset hylkeenpoikaset pääsivät aluksi Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin vahvistumaan. Korkeasaaren Villieläinsairaalan tilat otettiin käyttöön pääsiäisen jälkeen, jolloin kuutit siirrettiin sinne isompaan altaaseen opettelemaan kalansyöntiä.

”Kuutit ovat saaneet hieman lisää painoa, ne painavat nyt yli 10 ja 12 kiloa. Iloksemme isompi potilas popsi altaaseen laitetut kalat ensimmäisenä yönään ja köllötteli aamulla tyytyväisenä vatsa täynnä. Kuuteista laihempi arastelee vielä veteen menoa, mutta seuraa kiinnostuneena kaloja ja toivottavasti oppii lajitoverinsa esimerkistä”, kertoo eläintenhoitaja Carina Wilenius.

Lisää aiheesta:


Korkeasaaren uutinen