Finlandia-talo. Kuva: Katri Pyynönen.

Viivästyksiä ja poikkeuksia keskustan joukkoliikenteessä torstaista lauantaihin

Helsingin keskustan bussi- ja raitioliikenteeseen on odotettavissa merkittäviä viivästyksiä ja poikkeuksia torstaina ja perjantaina 16.–17.5. Finlandia-talolla järjestettävän Euroopan neuvoston kokouksen vuoksi. Lisäksi lauantaina 18.5. järjestettävä Helsinki City Running Day -juoksutapahtuma aiheuttaa merkittäviä poikkeusreittejä.

Kaikkein suurimmat joukkoliikennevaikutukset kohdistuvat Mannerheimintiellä Finlandia-talon kohdalla kulkeviin liikennevälineisiin: siis raitiovaunuille sekä Elielinaukiolta ja Kampista liikennöiville bussilinjoille. Erityisen suuria vaikutukset ovat torstaina 16.5. noin kello 15 alkaen aina iltaan asti sekä perjantaina 17.5. noin kello 11 alkaen alkuiltaan asti.

Kokouksen vuoksi Mannerheimintie joudutaan hetkittäin sulkemaan Finlandia-talon kohdalta kadulla kulkevien saattueiden vuoksi, ja lisäksi saattueita kulkee myös muualla pääkaupunkiseudulla. Viivästyksiä liikenteeseen voi tulla myös lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä sekä joidenkin hotellien läheisyydessä. Poliisin arvion mukaan liikennettä joudutaan katkaisemaan saattueiden vuoksi joillain reittiosuuksilla enintään 20 minuutiksi kerrallaan.

Kokouksen aikana metro, lähijunat ja Suomenlinnan lautta kulkevat ennakkotietojen mukaan normaalisti.

Torstain ja perjantain aikana mahdollisista liikenteen poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi sekä Poikkeusinfo-palvelussa.

Helsingin poliisi tiedottaa Euroopan neuvoston kokoukseen liittyvistä järjestelyistä tällä sivulla ja soisaalisen median kanavissa. Ajantasaisin tieto löytyy Twitter-tililtä, jota voi seurata ilman omaa profiilia. Varaa aikaa liikkumiseen ja suosi julkisia.

Lisää aiheesta:

JAA