Tammikuun taiteilija on Juha Van Ingen

Musiikkitalon mediaseinällä esitetään keväällä viiden videotaiteilijan teokset

Visuaalinen alkusoitto -mediataideprojekti jatkuu keväällä. Musiikkitalon mediaseinällä nähdään kuukausittain vaihtuva videoteos juuri ennen alkamassa olevaa HKO:n konserttia. Teoshaku talvikaudelle jatkuu maanantaihin 20. tammikuuta asti.

Kevätkauden taiteilijat ovat Juha van Ingen, Miia Rinne, Sini Pelkki, Ewa Górzna ja Elena Näsänen. Kunkin taiteilijan teosta esitetään mediaseinällä nonstop-muotoisesti kymmenen minuutin ajan.

Tammikuussa esitetään Juha van Ingenin Hello Everybody (2017)

Terveisiä läheltä ja kaukaa, meiltä teille. Tervetuloa kaikille yli välimatkojen ja halki ajan. Olet tervetullut! Vaikka tervehtiminen on hyvin kulttuuri ja tilannekohtaista, niin sitä käytetään kaikissa tunnetuissa ihmiskulttuureissa. Tervehdykset, jotka muodostavat Hello Everybodyn narratiivin, vievät tutun rituaalimme vielä yhden askeleen pidemmälle.

Juha van Ingen (s. 1963) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän työskentelee eri medioiden parissa, pääasiassa videota hyödyntäen. Hänen teostensa lähtökohtana toimii usein taiteilijan kohtaama tilanne, tila tai konsepti. Sattumanvaraisilla elementeillä jotka kehittyvät työskentelyprosessin aikana on myös keskeinen rooli van Ingenin teoksissa. Van Ingen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin, elokuvanäytöksiin ja festivaaleille vuodesta 1988.

Esitysajat: 10.1., 15.-16.1., 24.1., 29.-30.1. klo 18.30-18.40

Seuraava teoshaku päättyy 20.1.  esitetään marras-joulukuussa

AVEK, Nykytaiteen museo Kiasma ja Helsingin kaupunginorkesteri julkistivat viime lokakuussa avoimen haun, jonka tarkoituksena on löytää uusi teos tuotettavaksi Visuaaliseksi alkusoitoksi sekä liitettäväksi Kiasman kokoelmiin. Teoshaku päättyy 20. tammikuuta. Päätös valinnasta julkistetaan helmikuussa. Tuotettava uusi teos esitetään Musiikkitalon mediaseinällä marras-joulukuussa 2020.  

Lisää aiheesta
Kaikki kevään teokset /AV-arkki
HKO
Teoshaku videotaiteilijoille

Kuva: Juha Van Ingen: Hello Everybody (2017)