Kuvassa Pia Runnakko, Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Eija Vilpas – Kuva Tapio Vanhatalo/HKT

Vihaisen lesken kantaesitys on 10. lokakuuta Helsingin Kaupunginteatterissa

Minna Lindgrenin Vihainen leski -romaaniin perustuva teatteriesitys on tulossa 10. lokakuuta Helsingin Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle. Pääroolissa nähdään Riitta Havukainen.

Näytelmän päähenkilö Ulla-Riitta Rauskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä niin kuin kunnon ihmisen kuuluu: mennyt naimisiin, hankkinut kaksi lasta, hoitanut kotia ja tehnyt työtä ja viimeiset 12 vuotta toiminut miehensä omaishoitajana. Avioliitto ei tuonut onnea, mutta kun puoliso kuolee, alkaa uusi elämä. Nuoruuden kaveriporukka palaa yhteen ja luotsaa Ullista läpi senioridiskojen, hotjoogan ja yllätystreffien. Saako yli seitsemänkymppinen pitää hauskaa vai onko hänen paikkansa hoitokodissa?

Vihaisessa leskessä näkökulma on yli 70-vuotiaan naisen. Häntä ei nähdä yhteiskunnan, lasten tai lastenlasten näkökulmasta, vaan itsenäisenä, rakkautta ja läheisyyttä kaipaavana ihmisenä. Näytelmä muistuttaa, ettei ihminen vanhetessaan muutu subjektista objektiksi, yli 70-vuotias ei ole vain yhteiskunnan rasite tai lasten tulevaisuutta turvaava isovanhempi, ohjaaja Kimmo Virtanen kertoo.

Vihaisessa leskessä kyse on ikäryhmästä, jota kirjailija Minna Lindgren kuvaa teini-ikäisen ja seniorin yhdistävällä termillä ”seenager”. Heillä on kaikkea, mistä teinit haaveilevat: oma kämppä ja auto, säännölliset tulot ilman työtä eikä pelkoa raskaudesta.

Draamakomedia on Henna Piirron dramatisoima. Lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen, puvut Elina Vättö ja koreografian Jari Saarelainen. Valosuunnittelusta vastaa Mika Ijäs ja äänisuunnittelusta Jaakko Autio. Naamioinnin on suunnitellut Jutta Kainulainen.

Lisää aiheesta 
Helsingin Kaupunginteatteri

Liput 20 € - 45 € (sis. pm.)

JAA