Hakaniemen silta Siltavuorensalmelta katsottuna. Vasemmalle taustalle jää Merihaka.

Vesiliikenne Siltavuorensalmessa sekä jalankulku ja pyöräliikenne Hakaniemenrannassa katki kahtena yönä

Vesiliikenne katkaistaan Siltavuorensalmessa Hakaniemensillan kohdalla maanantain 25. heinäkuuta ja tiistain 26. heinäkuuta välisenä yönä sekä tiistain 26. heinäkuuta ja keskiviikon 27. heinäkuuta välisenä yönä. Vesiliikenteen katko molempina öinä alkaa kello 21 ja päättyy kello 9.  Katkon aikana Hakaniemensillan ali ei pääse kulkemaan ja vesiliikenneyhteys Kaisaniemenlahteen on suljettu. Syy katkoon on viemäriputkien upotustyöt Siltavuorensalmessa. Samoina öinä myös jalankulku ja pyöräliikenne katkaistaan hetkellisesti Hakaniemenrannassa.

Jalankulku ja pyöräliikenne katkeavat samoina öinä Hakaniemenrannasta Hakaniemensillan ja Merihaan parkkihallitunnelin väliltä noin kello 21 kumpanakin yönä. Kiertoreitti kulkee Hakaniemenkadun, väliaikaisen Näkinsillan ja Sörnäisten rantatien kautta. 

Upotustyöt saattavat siirtyä huonon sään tai koneongelmien vuoksi. Siinä tapauksessa sekä vesiliikenteen että jalankulun ja pyöräliikenteen katkot voivat siirtyä 27.-28. heinäkuuta ja 28.-29. heinäkuuta välisille öille.

Viemäriputken upotus liittyy uuden Hakaniemensillan rakentamiseen. Uuden Hakaniemensillan linjauksen kohdalla Siltavuorensalmessa on kulkenut jätevesilinja, niin sanottu paineviemäri, joka kuljettaa suuren osan kantakaupungin jätevesistä. Tämä paineviemäri on siirrettävä pois uuden sillan kohdalta.

Kruunusillat-raitiotiestä uusi merellinen reitti pyöräilijöille ja jalankulkijoille

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. 

Raitiotien matkustajaliikenteen Laajasalon ja Hakaniemen välillä arvioidaan alkavan vuonna 2027.

Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa niin sanotun Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Lähes 1200 metrisestä Kruunuvuorensillasta on tulossa Suomen pisin silta.

Lisää aiheesta
kruunusillat.fi

Aiheesta aiemmin
Kruunusiltojen työmaa aiheuttaa melua Hakaniemenrannassa maanantaista alkaen

Uutinen julkaistu 18.7. ja päivitetty 26.7.

Kuva: Paavo Jantunen