Vanhojen matkakorttien lataus lippuautomaateissa päättyy 7.1.

Joukkoliikenteen vihreitten matkakorttien lataus automaateissa ei ole mahdollista 7. tammikuuta 2019 jälkeen. Kortti on sen jälkeen ladattava jossakin matkakortin myynti- ja latauspisteessä. Samalla  käynnillä vihreä kortti vaihdetaan uudeksi siniseksi kortiksi. Matkakortteja on vaihdettu jo reilusti yli 600 000.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot kuten tieto alennusoikeuksista siirretään vaihdossa uudelle siniselle kortille. Uusi kortti toimii samalla tavalla kuin vanha matkakortti.

Vanhat matkakortit lakkaavat toimimasta, kun  Helsingin seudun liikenteen (HSL) alueella siirrytään uuteen vyöhykemalliin. Siirtyminen tapahtuu keväällä 2019.

Kortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortti on käytävä vaihtamassa HSL:n tai kunnan palvelupisteessä ja vaihto maksaa kuusi euroa. 

Vaihdon yhteydessä on mahdollista ottaa käyttöön HSL-tunnus, jolla pääsee jatkossa hyötymään uusista kortille kehitettävistä palveluista. Tunnus ei kuitenkaan ole välttämätön edellytys uuden kortin käytölle.

Kortin numero vaihtuu

Uuden kortin käyttöönotossa on hyvä huomioida, että kortin numero muuttuu. Tämä kannattaa ottaa huomioon kaikissa niissä palveluissa, joihin on rekisteröitynyt kortin numerolla, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelu ja kulunvalvontajärjestelmät. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että palveluihin on syötettävä uuden kortin numero.

Vanhalle matkakortille on myös saatettu kirjata erilaisia yritysten tarjoamia etuja, jotka eivät siirry automaattisesti uudelle kortille. Joissain tapauksissa etujen siirto tarkoittaa sitä, että vanha matkakortti on vaihdossa säilytettävä itsellä. Asia kannattaa selvittää ennen kortin vaihtoa.

Sokeilla ja sotaveteraaneilla oikeus koko HSL-alueen vapaalippuun

Kortin vaihdossa asiakasryhmät sotainvalidi ja rintamaveteraani yhdistyvät asiakasryhmäksi sotaveteraani. Asiakasryhmän muutos tapahtuu automaattisesti.

Asiakasryhmillä sokea ja sotaveteraani on kortin vaihdon jälkeen oikeus Lähiseutu 3- vapaalippuun. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli kotikunta on ollut Helsinki, Espoo, Vantaa tai Kauniainen, asiakasryhmään kuuluvat saavat kortin vaihdon jälkeen seutulipun sijaan Lähiseutu 3-vapaalipun, joka kattaa koko HSL-alueen.

Muutos voidaan tehdä vain palvelupisteissä ja kuntien asiointipisteissä. Asiakas voi kuitenkin käydä vaihtamassa matkakorttinsa missä tahansa myyntipisteessä.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun liikenteen, HSL, tiedote

Lisätietoja HSL-kortista

Matkakorttien myyntipaikkahaku


JAA