Matkakortin käyttäjien on vaihdettava matkakorttinsa uuteen HSL-korttiin tai älypuhelimessa toimivaan HSL-sovellukseen. Kuva sovelluksesta. Kuvakaappaus HSL:n sivuilta.

Vanhat matkakortit lakkaavat toimimasta – vaihdot alkaneet myyntipisteissä

Vanhat kortit lakkaavat toimimasta, kun uusi vyöhykemalli tulee käyttöön keväällä. Matkakortit ja HSL-kortit toimivat vaihtoaikana rinnakkain. Kortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortti on käytävä vaihtamassa HSL:n tai kunnan palvelupisteessä. Tuolloin vaihto maksaa kuusi euroa. 

Matkakortin käyttäjien on vaihdettava matkakorttinsa uuteen HSL-korttiin tai älypuhelimessa toimivaan HSL-sovellukseen. Nykyiset matkakortit lakkaavat toimimasta, kun HSL ottaa käyttöön vyöhykkeet joukkoliikenteen hinnoittelussa ensi keväänä. HSL:n ja kuntien palvelupisteet vaihtavat kortteja 23. lokakuuta alkaen ja muut matkakortin jälleenmyyntipisteet 25. lokakuuta lähtien.

Asiakas voi myös siirtyä käyttämään matkakortin sijaan HSL-sovellusta. Sovelluksella voi ostaa aikuisten kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Opiskelijoiden kausiliput tulevat sovellukseen vuoden vaihteessa. HSL-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa uudelle siniselle HSL-kortille. Uusi HSL-kortti toimii samalla tavalla kuin vanha matkakortti, mutta kortin ulkoasu on uudistunut. Uusi kortti on väriltään sininen ja kuviointina on käytetty liikennevälineiden piktogrammeja.

Kortit on välttämätöntä vaihtaa ennen vyöhykeuudistusta, sillä vanhat kortit eivät toimi uusien vyöhykkeiden käyttöönoton jälkeen.

Lisää aiheesta
HSL:n myyntipaikkahaku
HSL-sovellus
Kysymyksiä ja vastauksia matkakorttien vaihdosta


JAA