Myllymatkantie 4:n peruskorjauksessa talon sisätilat uudistuvat kokonaan. Kuva: Heka.

Vanhaan Myllypuron sairaalaan koteja senioreille, palvelukeskus ja päivätoimintaa

Kun Myllymatkantie 4:n peruskorjaus on valmis, toistasataa ikäihmistä saa uuden kodin. Vanha Myllypuron sairaala ja entinen palvelukeskus on kokemassa sisätiloiltaan täydellisen muodonmuutoksen. Parhaillaan 7-kerroksisessa talossa ovat purkutyöt käynnissä sisätiloissa. Samalla tehdään muun muassa välipohjavaluja ja asennetaan teräsrakenteita sekä aloitellaan sähkötöitä. Kohteessa ollaan vielä alkuvaiheessa, mutta vuoden 2021 kesäkuussa kaikki on valmista.

‒ Peruskorjaustyöt käynnistyivät jo keväällä ja kaikki uusitaan. Talosta tulee toiminnaltaan parempi ryhmäkotiasumiseen, määrittelee Hekan erityisasuntojen kiinteistöpäällikkö Timo Savolainen.

Peruskorjatussa talossa tulee olemaan 136 asuinpaikkaa, jotka on tarkoitettu senioreille. Palveluasunnot sijaitsevat 3.‒7. kerroksessa. Ryhmäkodeissa on 12‒13-paikkaa ja erilaisia yhteisiä tiloja. Aikaa voi viettää myös isoilla, lasitetuilla parvekkeilla.

Kahteen ensimmäiseen kerrokseen saadaan tilat palvelukeskukselle, päivätoiminnalle ja kotihoidolle.. Talossa tulee olemaan myös kuntoutus- ja liikuntatiloja, keittiö ja ravintola, joka tarjoaa ruokapalveluja myös talon ulkopuolisille kävijöille.

‒ Uusi palvelukeskus on avoinna kaikille: alueen muutkin seniorit ja työttömät voivat osallistua ruokailuun ja toimintaan. Varsinainen päivätoiminta on tarkoitettu sosiaali- ja terveystoimen valitsemille kotihoidon muistisairaille, kertoo Savolainen. Pääsisäänkäynti on erillään olevassa matalassa rakennuksessa, johon tulee aula- ja toimistotiloja ja josta pääsee yhdyskäytävää pitkin asuinkerroksiin.

Erityisesti turvallisuuteen on panostettu ja ikäihmisille halutaan tarjota huoletonta ja turvattua asumista.

Talosta löytyy esimerkiksi kattava sammutusjärjestelmä ja monipuolista turvatekniikkaa. Asuntoihin tulee muun muassa kaatumisen ilmaiseva älylattia ja hoitajan kutsunappi. Pyörätuolilla pääsee liikkumaan koko rakennuksessa.

Helsingin kaupungin asunnot Oy Hekalla on eri puolilla Helsinkiä kaikkiaan 43 erityisasuntoyksikköä, noin 2 500 asuntoa, jotka on vuokrattu kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle. Sosiaali- ja terveystoimiala puolestaan vuokraa kohteita asukkaille, kuten ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisää aiheesta:

Heka