Töölön kirjasto. Kuva: Janne Saavalainen

Digilehtien lukeminen käy helposti ja maksutta uudessa lehtipalvelussa

Uusi lehtipalvelu Flipster avautui heinäkuun alussa ja samalla RBdigitalin lehtipalvelun käyttö päättyi, kertoo pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko Helmet. Digilehtiä pääsee lukemaan maksutta Helmetin e-kirjaston kautta.

Lehtiä luetaan verkkoselaimessa. Palveluun kirjautumiseen riittää Helmet-kirjastokortin numero. Edes PIN-koodia ei tarvita. Palvelun käyttöön ei tarvitse ladata sovellusta tai lukuohjelmaa eikä tehdä erillisiä tunnuksia.

Lehtiä viihteestä politiikkaan

Lehtikokoelma pysyi lähes samana. Ainoastaan talouslehti The Economist poistui valikoimasta. Valikoimassa ovat muun muassa Science, People, Newsweek, The New Yorker ja Hola! Kaikkiaan  Helmetin kautta voit lukea 69 lehteä Flipsterissä. 

Tuhansia ulkomaisia lehtiä 60 kielellä

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kahdessa eri palvelussa: Flipsterissä ja entuudestaan tarjolla olevassa PressReaderissa. PressReaderissa on ulkomaisia sanomalehtiä ja osa aikakauslehdistä. Palvelussa on tuhansia lehtiä 120 maasta ja 60 kielellä.

Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post sekä aikakauslehdet Forbes, BBC:n harrastelehdet, OK!, All about History, Elle, Cosmopolitan ja Popular Mechanics.

Kotimaisten digilehtien tarjonta kasvaa

Kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien tarjonta laajenee, kun Emagz-palveluun tulee mukaan 13 A-lehtien julkaisua. Emagzin kautta pääset lukemaan nyt esimerkiksi Apu-, Avotakka- tai Tuulilasi-lehtiä. Kokoelmassa on kaikkiaan 46 eri alojen lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti ja Seura.

Lisää aiheesta
helmet.fi/ekirjasto
JAA