Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaari

Uusi ilvestarha avautui Korkeasaaren Korpeen

Korkeasaaren kotimaisia lajeja esittelevälle Korpi-alueelle on valmistunut uusi ilvestarha. Ilveksen naapureina ovat uhanalaiset metsäluonnon lajit ahma ja metsäpeura. 500 neliömetrin kokoinen tarha-alue on ollut pitkään tyhjillään. Nyt Suomen ainut kissapeto tassuttelee juuri sitä varten rakennetuissa tiloissa.

Eläintarhan 3-vuotias ilvesnaaras siirrettiin Kissalaaksosta uuteen kotiinsa viime viikolla. Ensimmäisiä varovaisia tutkimusretkiään tarhassa se on tehnyt vasta kahden päivän ajan. Sen uudet tilat ovat avarat, niissä on aiempaa enemmän syvyyttä ja korkeutta. Kiipeilypuita on runsaasti ja sieltä ilves pääsee tarkkailemaan ihmisiä ja ympäristöä ylhäältäpäin. Hoitajien tiloista käsin ilveksen liikkeitä tarhassa ja pesäkopissa voidaan seurata videokuvan välityksellä.

Ihmisnäkökulmasta uusi tarha on miellyttävän erilainen. Se on pääreitiltä poikkeavan sivupolun varrella. Tumma aitaverkko häviää näkökentästä ja katselupisteitä on upotettu maastoon sopiviksi. Molemmin puolin verkkoa ulottuu yhtenäinen metsänpohjamatto ja onttoja kantoja, joista osa on muovattu aidon näköisiksi kevytbetonista. Tarhalla pääsee myös tutkimaan kotimaisten eläinlajien aidonkokoisia kalloja, jotka on tehty 3D-tulostimella.

Lisää aiheesta:

Korkeasaaren uutinen


JAA