Suoraan sisältöön
A A A

Uudet kummikoulut valittu harjoittelemaan arjen ympäristötekoja

Yksitoista koulua aloittaa HSY:n (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) kummikouluina tänä lukuvuonna. Kummikouluissa harjoitellaan arjen ympäristötekoja. Tarjottavat oppitunnit ovat uuden opetussuunnitelman mukaisia.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on tarjonnut ympäristökasvatusta kummikouluille jo kymmenen vuoden ajan. Tämän vuoden kummikouluiksi HSY valitsi Helsingistä Hertsikan, Kulosaaren, Paloheinän ja Pihlajamäen ala-asteen koulut sekä Latokartanon ja Suutarinkylän peruskoulut. Espoosta kummikouluina aloittaa Iivisniemen, Niittykummun, Nuuksion ja Veräjäpellon koulut. Vantaalla kummikouluohjelmaan osallistuu Lehtikuusen koulu.

- Olemme tarjonneet jo 88 kummikoululle maksuttoman ympäristökasvatuskokonaisuuden kuluneen 10 vuoden aikana. Opettajat ovat kiitelleet kummikouluohjelmaa muun muassa siitä, että kummikouluvuosi aktivoi ja parantaa koko koulun ympäristökasvatusta, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto.

Kummikouluohjelman tavoitteena on, että myös lukuvuoden jälkeen koulun henkilökunnalla ja oppilailla on hyvät mahdollisuudet jatkaa ympäristötyötä koulussa ja omassa arjessaan.

- Viime vuonna Suomen ympäristökasvatuksen Seura ry eli FEE Suomi myönsikin HSY:lle ympäristökasvatuksen tunnustuspalkinnon, ympäristökasvatuksen ruusun monipuolisesta valistus- ja neuvontatyöstämme, iloitsee Päivi Vaisto.

HSY valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain vähintään kymmenen kummikoulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Seuraava kummikouluhaku alkaa maaliskuussa 2018.

Lisää aiheesta:

HSY:n uutinen

Kummikoulu

JAA