Helsingin matkailuneuvonta paviljongilla Lyypekinlaiturilla.

Tutustu länsiafrikkalaisiin rytmeihin torstaina Lyypekinlaiturilla

Torstaille 14.7. ilmoitettu muusikko Issa Dembelen rytmityöpaja  on siirretty huonon sääennusteen vuoksi.  Uusi esityspäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Muusikko Issa Dembelen pitämässä rytmityöpajassa voi opetella rummutusta ja tutustua länsiafrikkalaisiin rytmeihin torstaina 14. heinäkuuta Helsinki Biennaalin paviljongilla Lyypekinlaiturilla. Puolen tunnin kestoiset ja maksuttomat rytmityöpajat alkavat kello 11, 12 ja 13.

Muusikko, griootti Issa Dembele on tunnettu monilahjakkuus oman perinnemusiikkinsa saralla ja länsiafrikkalaista grioottimusiikkia soittavan Faso Kan -yhtyeen johtohahmo. Pitkä musiikkiperinne synnyttää ainutlaatuista, melodista musiikkia.

Issa on opetellut länsiafrikkalaista musiikkia griootti-isänsä kanssa 5-vuotiaasta lähtien Burkina Fasossa. Hän on soittanut useissa yhtyeissä Suomessa, tanssi- ja musiikkituotannoissa, konserteissa ja kiertueilla Ranskassa, Sveitsissä ja Italiassa.  

Torstaina on mahdollisuus kuulla myös saamelaista perinnemusiikkia perinnemusiikkia Aimo Aikion ja Laura Feodorofin esittäminä kello 11-12 ja 17-18 Esplanadin puistossa.

Samanaikaisesti Salainen sarjakuvaaja kiertää esityspaikkoja ja tekee "salapotretteja" kaupunkilaisista. Piirustusten kohteet saavat potretin itselleen.

Esityksiä nähdään kolmessa paikassa: Helsinki Biennaali -paviljongilla Lyypekinlaiturilla, Esplanadin puistossa ja kesäkaduilla, Designmuseon edustalla.

Lisää aiheesta

Ohjelma, aikataulu ja info 

Lyypekinlaituri

Muita tapahtumia ja tilaisuuksia heinäkuussa Stadissa

Uutinen päivitetty 14.7. : Ohjelma on siirretty huonon sääennusteen vuoksi.  Uusi esityspäivä tiedotetaan myöhemmin.

Kuva: Marjo Karttunen