Pianisti Kirill Gerstein flyygelin ääressä. Photo: Marco Borggreve

HKO:n tunnin konsertit jatkuvat marraskuussa

Helsingin kaupunginorkesterin marraskuun konserttiohjelma on julkaistu. Musiikkitalossa kuultavien konserttien kapellimestareina ovat BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailija Dalia Stasevska, HKO:n aiempi ylikapellimestari John Storgårds sekä kaupunginorkesterissa ensimmäistä kertaa vieraileva yhdysvaltalainen Leonard Slatkin. Solisteina ovat klarinetisti Kari Kriikku, lyömäsoittaja Colin Currie sekä pianisti Kirill Gerstein.

HKO valitsee jatkossa vuosittain vaihtuvan residenssitaiteilijan. Marraskuussa kuultavat konsertit käynnistävät pianisti Kirill Gersteinin residenssijakson HKO:ssa. Kahden nyt kuultavan konsertin lisäksi hän vierailee orkesterin solistina myös tulevalla kevätkaudella. Kirill Gerstein aloittaa residenssijaksonsa soittamalla molemmat Brahmsin pianokonsertot.

Syys-lokakuun aikana orkesterin muusikot ovat esiintyneet lukuisissa kamarimusiikkikonserteissa eri puolilla Helsinkiä. Kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä järjestettävä kirjastokiertue on saanut lämpimän vastaanoton lähikirjastojen yleisöltä, ja kiertue jatkuu lokakuun loppupuolelle asti.

Marraskuun konserttien kesto Musiikkitalossa on reilun tunnin ilman väliaikaa. Kuhunkin konserttiin on myynnissä lähes 400 istumapaikkaa turvavälit huolellisesti huomioituina.

Helsingin kaupunki  on antanut  kaikille yli 15-vuotiaille asukkaille suosituksen käyttää maskeja julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää. Suositus on voimassa kaikissa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluissa, myös kaupunginorkesterin konserteissa. 

Lisää aiheesta
Marraskuun ohjelma
Osta liput mieluiten netistä
HKO
Musiikkitalon ohjeistus turvalliselle visiitille

Kuva: Marco Borggreve