Kuvassa raitiovaunu Jätkäsaaressa.

Tänä vuonna raitiolinjojen 6 ja 9 reitit jatkuvat ja nivelsähköbussit lähtevät matkaan

Millaisia muutoksia liikenteessä tänä vuonna tapahtuu? Raitiolinjojen 6 ja 9 reitit jatkuvat ja ensimmäiset nivelsähköbussit aloittavat. Liikenteestä on haettava myös säästöjä koronan aiheuttamien lipputulomenetysten takia.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) tämän vuoden liikennöintisuunnitelma oli asiakkaiden kommentoitavana verkkosivuilla marras-joulukuussa. Joukkoliikennesuunnittelijat kävivät kommentit läpi ja tekivät suunnitelmaan vielä pieniä muutoksia, ennen kuin HSL:n hallitus hyväksyi sen 19.1.

Kiinnostus suunnitelmaan oli tällä kertaa poikkeuksellisen suurta, sillä se keräsi noin 1 350 kommenttia, yli kymmenen kertaa aikaisempia vuosia enemmän.

Kiitokset kaikille mielipiteensä kertoneille! Paras joukkoliikenne syntyy yhdessä tehden.

Säästötoimet jatkuvat

Koska koronapandemia on vähentänyt kovalla kädellä lipputuloja, tänä vuonna ei ole varaa lisätä merkittävästi liikenteen tarjontaa. Sekä bussi-, metro-, raitiovaunu- että lähijunaliikenteessä jatkuvat viime syksynä aloitetut sopeuttamistoimet. Vuorojen harvennukset pyritään kohdentamaan niin, että ne vastaavat liikenteen kysynnän muutoksia.

Metroliikenteessä haetaan säästöjä lyhentämällä ruuhka-aikoja. Raitioliikenteessä linjojen 4 ja 10 liikennöinti harvenee. Junaliikenteeseen tulee pieniä muutoksia, jotka koskevat lähinnä yksittäisiä junavuoroja. Bussiliikenteessä tehtävät säästöt tarkentuvat kevään aikana.

Täältä näet kattavat tiedot merkittävimmistä liikennemuutoksista vuonna 2021