Havainnekuva Triplasta Veturitieltä. Kuva: Tripla/YIT

Triplaan valmistuu Suomen ensimmäinen polkupyörähotelli

Triplan kauppakeskus satsaa pyöräilyyn. Kauppakeskukseen tulee parkkitilaa 3400 pyörälle. Tripla ja pyörähotelleineen avataan torstaina 17. lokakuuta.

Tripla rakentuu Pasilassa lähelle Helsingin keskuspuistoa ja ulkoilualueita sekä pyöräilyreittejä. Siellä on tulevaisuudessa helppoa ja mukavaa liikkua pyörällä vaikkapa töihin. Pyörän voi jättää turvalliseen säilytykseen ja hakea myös liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella. Siellä voi käväistä suihkussa vaikkapa ennen töihin menoa. Vastaavia palveluita löytyy muun muassa Ruotsista ja Hollannista, kertoo Rakennuslehti.

Pyörähotellin jäsenyyden voi hankkia kuka tahansa. Jäsenyyden ja kuukausimaksun hintaa ei ole vielä tiedossa. Hinnan arvioidaan olevan joitakin kymppejä kuukaudessa, kerrotaan Pyörähotellin toiminnasta vastaa Vapaus-yrityksestä.

Ilmaisia katettuja pysäköintipaikkoja on tulossa pyörähotellin yhteyteen. Siellä voi huoltaa itse pyöräänsä. Pyörähotellia pyörittävä yritys tarjoaa omia huoltopalveluitaan myös muille kuin pyörähotellin jäsenille.

Autollakin pääsee Triplaan helposti kaikista suunnista. Sen pysäköintilaitos lupaa palvella autoilijoita monipuolisesti. Sähköautoja varten Triplassa on yli 300 latauspistettä.

Lisää aiheesta
Rakennuslehti
Tripla/YIT