Kiseleffin talo Aleksanterinkadulla vuonna 2011.

Torikorttelit luovuttaa sisällöntuottajien kokeiltavaksi liiketilaa kivijalkakaupan kehittämiseksi

Helmikuusta alkaa vuoden mittainen tilanvaltauskokeilu Helsingin Torikortteleissa. Siinä somessa toimivat vaikuttajat saavat maksutta käyttöönsä Torikortteleiden vapaita liiketiloja kuukaudeksi kerrallaan. Torikorttelit tutkii kokeilun avulla markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa keskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen mahdollisuuksia.

Kokeilukäyttöön tarjoutuva tila on 84 neliötä Kiseleffin talosta, Senaatintorin laidalta. Kokeilun tarkoituksena on testailla vuoden ajan luovasti sitä minkälaiset sisällöt toimivat kivijalassa ja mitkä eivät sekä miten liikennettä voidaan ohjata somen avulla. Kokeilu tuo katutasoon aiemmin lähinnä somessa esiintyneitä teemoja, henkilöitä ja brändejä. Tässä testataan voiko kivijalkaan syntyä kokonaan uudenlaisia käyttötarkoituksia ja konsepteja.

Tilanvaltaajat saavat maksutta Torikortteleista tilan käyttöön yhdeksi kuukaudeksi. Jos toimintaa halutaan jatkaa pidempään, silloin tilasta aletaan periä vuokraa. Olemme yhdessä PING Helsingin kanssa hakeneet Tilanvaltauksesta kiinnostuneita some-vaikuttajia ja sisällöntuottajia tähän kokeiluun. Osa kokeiluvuoden Tilanvaltaajista on jo valittu, mutta muutamille kuukausille on vielä tilaa – ehdotuksia otetaan siis edelleen vastaan, kertoo viestintäpäällikkö Salla Salo Torikortteleista. 

Ensimmäisinä liiketilaa kokeilevat Manuela Bosco ja Tuure Kilpeläinen kumppaneineen. Heidän Boskil popup on yhdistelmä taidetta, kulttuuria ja shoppailua. Helmikuun jälkeen Torikortteleiden tiloihin tulee aina kuukausittain uusia valtaajia, joiden sisällöt vaihtelevat kotimaanmatkailusta muotiin, kirjoihin ja designiin.

Lisää aiheesta
Haku: PING Helsinki
Torikorttelit

Kuva: Pertti Nisonen