Perhe juna-asemalla.

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2020-2021 lupaa tiheämpää raideliikennettä

Helsingin seudun liikenteen HSL:n juna- ja metroliikenne tihenee syksyllä 2020. HSL:n viides runkobussilinja aloittaa liikenteessä, kun linja 235 muuttuu linjaksi 200. Liikennöintisuunnitelma 2020-2021 on voimassa kesäliikenteen 2020 alusta vuoden 2021 kesäliikenteen alkuun.

Junaliikenne tihenee etenkin viikonloppuisin elokuusta 2020 alkaen. Kehäradan I- ja P-junat alkavat kulkea myös sunnuntain päiväliikenteessä 10 minuutin vuorovälillä nykyisen 15 minuutin sijaan. Helsingin ja Leppävaaran välillä kulkevan A-junan vuoroväli tihenee lauantain päiväliikenteessä 30 minuutista 20:een.

Metrossa tiheämpi vuoroväli jatkuu noin puoli tuntia nykyistä pidempään arki- ja lauantai-iltaisin elokuusta 2020 alkaen. Lisäksi liikenne alkaa sunnuntaiaamuina hieman nykyistä aiemmin työmatkayhteyksien parantamiseksi. Metrossa varaudutaan myös jatkamaan puolet nyt Tapiolaan päättyvistä vuoroista Matinkylään asti ruuhka-aikaan.

Elielinaukion ja Espoon keskuksen välinen linja 235 muuttuu runkolinjaksi 200 elokuussa 2020. Linjan reitti ei muutu, mutta linjan nopeuttamiseksi pysäkkiväli harvenee, kyytiin voi nousta myös keskiovista, voimassa olevaa lippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle ja autot saavat oranssin värin.

Raitiovaunut palaavat Hämeentielle

Myös raitioliikenteessä tapahtuu muutoksia, kun Hämeentien uudistustyömaa valmistuu ja linjat 6, 6T ja 7 palaavat normaaleille reiteilleen loppuvuodesta. Jo sitä ennen raitioliikenne palaa Sörnäisten metroasemalle, kun linjat 1 ja 8 palaavat omille reiteilleen ja linjojen 6, 6T ja 7 poikkeusreitti kulkee Hakaniemen ja Sörnäisten välillä Kallion ja Helsinginkadun kautta.

Lisää aiheesta:

Kuva: HSL

JAA