Pohjoisarantaa. Kuva: Mika Lappalainen.

Tekemistä ympäri kaupunkia koululaisten talvilomalla 18.-22. helmikuuta

Koululaiset viettävät talvilomaa 18.-22. helmikuuta. Loman ajaksi löytyy monenlaista tekemistä ympäri Helsinkiä.

Liiku, tanssi, teleporttaa, tuunaa, värkkää, keskity tai rentoudu –  talvilomalla ei pelkästään oleilla, sillä vänkää tekemistä löytyy ympäri Helsinkiä! FunAction-päivä Liikuntamyllyssä 19.2. Vesiliikuntarata Itäkeskuksen uimahallissa 19.-20.2. Maksuttomat talvilomakurssit Stoassa ja Vuotalossa 19.-21.2. EasySport-viikko Töölön kisahallissa 19.-23.2. Rakenna pienoistalvimaisemaa kaupunginmuseolla 19.-23.2. Talvilomaleffat Vuotalossa ja Malmitalossa 19.-22.2. Tapulin talvirieha 20.2. 

Maksuton koko perheen liikuntatapahtuma keskiviikkona 21.2. klo 15.30–18.30 Paloheinän ulkoilualueella, hiihtoladuilla ja jäähallissa. 

Reaktori

Talviloman suurin ja kaunein nuorten tapahtuma Reaktori tulee taas, nyt jo neljättätoista kertaa! Messukeskuksessa on puolen hehtaarin verran toiminnallista ja maksutonta ohjelmaa 13–18-vuotiaille 21.-23.2. klo 13-20. 

Talvilomaviikko Korkeasaaressa

Talvilomalla Korkeasaaressa riittää nähtävää ja koettavaa, joten etäämmäs ei tarvitse hiihdellä!

Talvilomalla pelataan eläinlottoa

Luonnontieteellisen museon toisen kerroksen työpajassa. Kävijät pääsevät tunnustelemaan turkkeja, hiplaamaan hampaita ja tutkimaan muita eläimiin liittyviä asioita seitsemässä tehtäväpisteessä.Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Huom! Museo on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina 19.2.2018 klo 9-16. Perjantaina 2.3. museoon on vapaa pääsy klo 13–16.

Kansallismuseoon suunnistamaan elokuvarasteilla

Talvilomalla Kansallismuseossa suunnistetaan elokuvarasteilla. Näyttelyistä löytyy Ylen tuottaman Oi maamme -projektin lyhytelokuvia, jotka tuovat nykyajan ja historian hulvattomasti yhteen. Elokuvat ovat aloittelijoiden ja ammattilaisten tekemiä, ja niissä on käytetty vanhoja arkistoaineistoja. 

Hiihtoloman pikselityöpajat

Hiihtolomaviikon työpajateemana on kuvan rakentuminen. Pajassa tutustutaan pikseleihin ja tutkitaan kuvan syntyä rakentamalla putkihelmistä pikseligrafiikkaa. Työpaja on noin tunnin mittainen ja työpajamaksu on 5€. Paja soveltuu n. 7-10-vuotiaille. Lähtö työpajaan museon lipunmyynnistä. Mukaan mahtuu max.  20 lasta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Non-stop taidepaja Ateneumissa 21.2.

Talvilomaviikon non-stop taidepaja Ateneumissa 21.2. klo 10–16. Tarkasti piirtäen, heleästi maalaten – piirros ja vesiväri. Sisäänpääsy 15.30 saakka.

Talviloman designpajat Designmuseossa

Etsitkö tekemistä talvilomalle? Designmuseo järjestää koulujen talvilomaviikolla päivittäin designpajoja, joissa on toimintaa niin perheille, ystävyksille, kaikille muotoilusta kuin museoista kiinnostuneille.

Jääpuiston perhelauantai 17.2.

Perhelauantain 17.2. erikoisohjelmaa taitoluisteluvalmentajan Kiira Leppikin johdolla.

Salapoliisitoimisto Kissa & Kissa: Vinksahtanut aikakone

Salapoliisitoimisto Kissa&Kissan juonikas kattiduo on jälleen uuden, kiperän mysteerin edessä. Tulevaisuudesta tullut laboratoriorotta Kronos on sotkenut asiat pahan kerran. Teatterikissan lomaseikkailu jälleen 20.-23.2. klo 12-16 Teatterimuseossa. Mukaan voi tulla oman aikataulun mukaan, mutta viimeistään klo 15.30. Pääsylipun hinnalla (10/5 €), ennakkovarausta ei tarvita.

Vinkkejä kohteista ja tekemisestä

Luistelemaan, hiihtämään ja ulkoilemaan.

Bussiliikenteessä poikkeuksia talvilomaviikolla

JAA